torsdag, december 24, 2009

Dessa förbannade Nazister

Den 18 december så stal den historiska entré skylten från det före detta koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau i Polen.  Efter ett gripande den 21/12 slog polisen i Polen fast att motivet till stölden av den ökända Auschwitz-skylten var ekonomiskt och inte politiskt. - Vi kan berätta att ingen av de fem är medlemmar i någon nynazistisk grupp, de var otvivelaktigt ute efter pengar, sade polischefen i Krakow. Igår skrev Aftonbladet om att en Svensk man hade kopplingar till stölden.

Personens roll var att förmedla kontakt med en köpare och det fanns en person som var beredd att betala flera miljoner för skylten. Syftet med stölden av Auschwitz-skylten var att finansiera planerade nazistiska attentat i Sverige. En grupp extremister planerade att slå till mot riksdagen, UD och statsminister Fredrik Reinfeldts bostad. Riksdagsledamöterna skulle även beskjutas från åhörarläktaren. Information kring den militanta gruppen har tidigare varit hemlig men nu bekräftar Säpo informationen.

Några gripandet har inte skett men åklagare och regeringskansliet är informerat. Dessa förbannade nazister alltså. Sverige har verkligen fått sin beskärda del av hat genom dessa organisationer och grupperingar. Nazistpartiet Nationalsocialistisk Front är nu mer upplöst men det faktum att de fick närmare 1400 röster i riksdagsvalet 2006 är en tydlig signal att nazismen är en aktiv rörelse. Partiet heter nu mer Folkfronten och har putsat sin fasad men innehåller fortfarande samma ruttna ideologi. Hoppas verkligen att detta leder till några gripanden och att vi får se några svenska nynazister skaka galler under julhelgen. 


Gammelmedia på detta:
DN , SvD , Aftonbladet , SvD2 , Aftonbladet2 , DN2 , SvD3 , DN3


Nymedia på detta:
Scaber Nestor  ,  Jinge , Röda Berget , Kommunisterna

Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du tror väl inte på allvar att det ligger någon som helst sanning i denna nyhet?

Det låter ju väldigt troligt att en hitintills okänd organisation skulle avslöja sig själva på det här viset.

Marcin sa...

Hur kunde du veta detta in Sveriges Radio?

Anonym sa...

Det här är troligtvis samma grupp nazister från Västerås som skrev dokumentet "Revolution i välfärdsstaten" där de berättar hur de skall gå till attack mot samhället. I slutfasen skall de rekrytera självmordsbombare skriver de i dokumentet.

Gruppen är dömda för att ha slagit sönder skolor och busskurer i Västerås för ett antal miljoner kronor.

Senast de var i hetluften var när deras ledare satt på fängelset och ringde upp polisstationer och frågade ut dem om bemanning och arbetsschema.

Detta är en extremt våldsam grupp och definitivt ett hot mot samhället. Men media och SÄPO jagar hellre vanliga svenskar som står upp mot rasismen. Dags att någon ryter till angående arbetsprioriteringen!

Och Folkfronten (fd NSF) heter numera Svenskarnas Parti...

Anonym sa...

Njaa... passar inte den här skylten rätt bra till moderaternas "arbetslinje"? Man kanske ska kolla Husmark-Perssons stab...det finns ju onekligen rätt starka samband mellan skyltens budskap och att skicka svårt sjuka ut till "arbetssökande".

Nemokrati sa...

Alla måste stå upp som en man mot den här typen av hot. Det är allvarligt.

Anonym sa...

Först skriver du att de som stal skylten inte var NyNazister sedan så slår du om i texten och skriver om attentat mot riksdagen av NyNazister som skulle genomföra detta pga den stulna skylten.Herregud vilka sagor.Tror folk på allt nuförtiden !?.

Pelle

Krassman sa...

@Anonym 23:32
Oj, det var en koppling i vassaste laget för mig. Moderaternas har nog välvilja i grund och botten men deras förmåga och kompetens när det gäller att studera remissinstansers och effekterna av sin egna politik är det dåligt med.

Måste nog försvara Moderaterna i detta läge och att de på något sätt skulle vara för tvångsarbete tror jag inte.

@Pelle
Det var den Polska polisen som sa att det inte fanns några politiska kopplingar till stölden av skylten. Något som sedan hamnat i ett annat läge och det är det jag skriver om. Tror du inte på Aftonbladets uppgifter och Säpo:s syn på det hela?

Anonym sa...

SÄPO har sett AFA under många år utan att (kunna/vilja/få/...?) göra något, är det mera korrekt att jaga andra extrema? Jag tycker att det verkliga hotet mot vår demokrati kommer från AFA och SÄPO får inte skyla över sina misslyckanden att gripa och lagföra AFA aktivister med att börja jaga en annan grupp. Vi vet att AFA hotat och angripit folkvalda, men det SÄPO skall jaga nu har vi bara hört rykten om.