fredag, december 18, 2009

Med skägget i brevlådan

I Aftonbladet den 7/12 så utlovade Sven Otto Littorin (M) att de 17 000 som nu utförsäkras från den borgerliga sjukförsäkringen skall få sina nya bidrag i tid.– Vi kommer att presentera en schablon-ersättning senast torsdag nästa vecka. A-kassorna kommer då bara behöva lägga in den i sina system och räkna ut ersättningen. Detta var alltså den 7/12. De som känner mig vet att jag inte är någon kalenderbitare och det är inte bara en gång jag glömt min mors födelsedag, och hon är dessutom inte ensam.Däremot så vet jag att torsdag nästa vecka från den 7/12 blir torsdagen den 16/12. Eftersom detta är ytterligare ny förordning som skall tas för A-kassorna så är det ett ärende som regeringen beslutar om. Läser man dagordningen från regerinssammanträdet hade den 17/12 så ser vi att något sådant ärende inte föredrogs av Sven Otto Littorin. Detta betyder att beslut på området kan komma att fattas tidigast under nästa vecka.

Inte helt oväntat poängterade Littorin den 7/12 att utbetalningar i tid kräver att den utförsäkrade själv har sina papper i ordning med korrekta uppgifter. Att han nu själv inte kan hålla ordning på sina papper och komma med med korrekta uppgifter till a-kassorna verkar för honom inte vara något större problem.

Under de senaste 30 månaderna har a-kassorna tvingats bygga om sina system för utbetalning 15 gånger, allt enligt Sven Otto Littorins förordningar. Arbetsgivarintygen har växt till att 6-8 sidor skall fyllas i istället för tidigare 2. Resultatet är att 80% av alla arbetsgivarintyg är felaktigt ifyllda. Effekten av detta merarbete och a-kassornas ökade arbetsbelastning på grund av arbetslösheten har gjort att väntetiden för nya ersättningstagare med grundbelopp från a-kassan har ökat med elva veckor från oktober 2008 till oktober 2009.

Vi får väl se när Littorin levererar sitt regeringsbeslut på en schablon-ersättning till a-kassorna så att de kan ta tag i de 17 000 som utförsäkras på nyårsafton. Det skall bli intressant att se om Littorin håller sitt ord med att alla skall få sina pengar i tid som han lovade den 7/12 i Aftonbladet för att lugna de försäkringslösa. Om nu inte löftet hålls skall det bli intressant att se vilka Littorin kommer att skylla på för att inte de gjort sitt. Kommer det vara på a-kassorna, som han brukar. Eller kommer han anklaga de försäkringslösa för att inte ha ordning på sina papper eller skall han skylla på snökaoset och att det är ett riktigt skitår.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet , SvD , DN , Aftonbladet


Nymedia på sjukförsäkringen:
Utredarna , Storstad , Alliansfrit , Ett hjärta rött , S-Buzz , Alliansfritt2 , Kent P , Ett hjärta rött , S-Buzz2 ,Alliansfritt3 , Westerholm , Peter AnderssonMeeri , Ett hjärta rött2 , Kulturbloggen, Westerholm2 , Röda Berget

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Britta Sethson sa...

ha ha ha

Vad förväntar man sig av av en som har en hittepå - examen från ett fusk universitet och inte själv begrep det. Han har ju ingen ordning på sina egna papper,