fredag, december 04, 2009

Lars-Ingvar effekten

I den senaste Xpressen/Demoskop mätningen så rasar det Moderata skattesänkartpartiet med 4 procentenheter. Enligt Anders Lindholm, på Demoskop, ser han en tydlig koppling till agerandet från Moderaterna i Vellinge och resultatet i mätningen. Det är nämligen Moderaternas fall som är den enda förändring som är statistiskt säkerställd. Moderaterna hamnar nu på 25,3 procent.

Det är endast i Skåne där man noterar att Moderaterna visar en viss uppgång. Kan det vara det att publicitet och Schlingmanns "uppläxning" av Moderaterna i Vellinge har givit Moderaterna i Skåne ett uppsving? Vissa kanske kommer att hävda att det är kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungmans nya uppdrag att skaffa fram platser för ensamkommande flyktingbarn i regionen som givit uppsvinget, men det tvivlar jag på.

Förutom detta intressanta faktum så noterar jag hur lite det rapporterats om denna mätning, både bland gammelmedia och bloggar. Det kanske är så att man mer konstaterar att det är en naturlig utveckling och inte innehåller några spännande vinklar eller revolutioner. SD utanför riksdagen och den rödgröna oppositionen leder med 6% över det borgerliga blocket. Det känns liksom som att ordningen är återställd och det inte finns mycket att rapportera.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, SvD2, Expressen, AftonbladetNymedia på detta:
Peter Andersson, Blådåren, S-buzz


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

PeO sa...

Ordningen återställd? Vi väntar väl till valnatten med att uttala oss eller hur? Allt innan dess är bara spekulationer.

Att "återställa ordnigen" till höga skatter, statligt styrd skola och annat fint 70tals tänk är verkligen att se framtiden an. Att döda framväxande brancher (10000 + jobb!) som hemtjänstsektorn och i stället kasta miljarder på döende bilindutri - way to go Mona! Väljarnas dom kommer i september - innan dess är det öppet.

Krassman sa...

@PeO
Börjar få kläm på dig oxå och dina analyser. Du bör kanske, som du uppmanar mig till, vänta med att ta ut resultaten i förskott. Det samma gäller ju faktiskt politiken.

Resultatet av vår förda politik får du nog vänta med tills efter den är genomförd. Innan dessa är allt bara spekulationer min gode PeO, bara spekulationer.

PeO sa...

" Resultatet av vår förda politik får du nog vänta med tills efter den är genomförd.". Vi får väl vänta ett tag då... ;-). Eller titta tillbaka på hur det gått under alla år ni suttit vid makten och vart det lett Sverige.

Ett för övrigt mycket statsmanna/kvinna mässigt uttalande. Tipsa Mona om detta inför nästa debatt vetja.

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!