torsdag, december 03, 2009

Moderaterna har kapitulerat

Nästa sommar blir det promillegräns på sjön. Moderaterna har äntligen släppt hörnflaggan och kapitulerat i frågan. Kristdemokraterna, Centerpartiet och Folkpartiet har länge varit inne på att införa samma nedre gräns som för bilförare, 0,2 promille för sjöfylleri, men detta har Moderaterna motsatt sig in i det längsta. Det har varit det föga imponerandeargumentet att det inte går att jämföra bil- och båttrafik som Moderaterna har haft som sitt främsta skäl till motsåndet.

Promilleförhandlingar har pågått inom den Moderata alliansen sedan sommaren 2007 vilket fördröjt det väntade lagförslaget, som egentligen skulle lagts hösten 2007. Det är skönt att nu Moderaterna äntligen kapitulerat i frågan och är nu villiga att lagstifta om promillegräns på sjön. Deras tidigare klena argument mot införandet har tystnat vilket jag tycker är bra, det kunde dock skett tidigare så att lagförslaget lagts hösten 2007 som planerat. Jag tycker att deras argumentation har dragit ett löjets skimmer över en fråga som varje år kostar otaliga människoliv och stort lidande, för att då inte tala om resurserna. 

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, SvD2, SvD3

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vet du egentligen om sjöfylleri?

Moderaterna har tills nu haft ett nyktert sätt att se på alkohol på sjön.

Av din blogg så är det med Partipolitik istället för kunskap om vad det gäller på sjön.

Mvh
Gert från Tjörn

Krassman sa...

@Anonym
Vad vet du egentligen om politik?

Moderaternas inställning till sjöfylleriet har varit att hålla sina gubbar på väg hem från Värmdö golfklubb bakom ryggen.

Min blogg handlar närmast uteslutande om politik, och allt styrs av politik, även det som sker på sjön.

Anonym sa...

Politik innebär också en kunskap om det verkliga livet.
Vad har du för verklighetsförankring i skärgården och båtlivet?

Mr M sa...

"Har ni bara argument som "allt är sossarns fel" behöver ni inte kommenter på den här bloggen"

Jag har läst mycket av vad du skriver, Krassman. Och du gör då inget annat än kräker galla på regeringe, vad de än gör. Det är precis som om hade bara S suttit och bestämt, hade vi inte haft någon finansoro, inga klimatförändringar och Sverige hade gått till VM i fotboll nästa år!

Krassman sa...

@Anonym
Om du anser att man måste vara kustskeppare för att ha rätten att uttala sig om vad man tycker är rätt och riktigt så har du fel Anonym.

@Mr M
Jo då Mr M, jag skriver om annat oxå. Men å andra sidan så är det min blogg och det är jag som är ansvarig utgivare för den. Dina exempel med finanserna och klimatförändringarna är ju bara barnsliga, det där med VM var jag dock helt övertygad om att vi skulle missa. Va inte så sur nu över att du inte får köra båt på fyllan.

Mr M sa...

`Det var lite av ironi jag skrev. Men man kan lätt få uppfattningen, när man läser dina inlägg.

"Köra båt på fyllan"? Jag har inga intressen av att åka på vattnet. Och hade jag haft det, hade jag knappats kört på fyllan.

Krassman sa...

@Mr M
Men visst har du lite rätt i det du skriver. Min blogg är en politisk blogg och eftersom jag är engagerad som fritidspolitiker så blir det mycket av den varan, och kritiskt. Eftersom oppositionspolitik bäst bedrivs i opposition.

Sorry för efterslängen, den hade du inte förtjänat.

Anonym sa...

"Moderaternas inställning till sjöfylleriet har varit att hålla sina gubbar på väg hem från Värmdö golfklubb bakom ryggen."

Shit, vilka fördomar. Det är just detta som skiter sig med politiker/"politiker". Ingen företroendeingivande argumentering. Ska samla röster och uppträder så uppenbart fejkade/pedagogisk skolade att man kräks. Dubbelmoral och fördomsfulla. Grattis du uppfyller alla kraven! Happy go lucky. Tusan, finns det inga förnuftiga människor i politiken..

25%+ av Sveriges befolkning är väl ändå inte gamla gubbar från Värmdo? Alla moderater är inte höginkomsttagare, liksom att alla socialdemokrater inte är låginkomsttagare.

Björn

Krassman sa...

@Anonym som heter Björn
Jag vet att ironi inte funkar så bra i skrift men det är naturligtvis inte detta som avgjort Moderaternas hållning i frågan. Dock tycker jag att deras argument varit ordentligt ihåliga och det är därför jag låter mig själv raljerar över deras motiv.

Var nu inte allt för snabb att själv använda fördomar att alla politiker skulle vara dubbelmoralister och fördomsfulla. Du kan ju själv uppfattas som det genom att du själv använder dig av båda egenskaperna.

Det finns gott om
förnuftiga människor i politik inom alla partier. Men för att veta detta så måste du lära känna dom innan du avfärdar dom som idioter, precis som jag måste lära känna dig innan jag avfärdar dig som en. Du känner inte mig, och jag känner inte dig.

Jag tycker Moderaternas argument mot en lagstiftning av promillegräns på sjön har varit ihålig och löjeväckande. Vad tycker du själv Björn?