torsdag, mars 18, 2010

Att missa med hälften

Reinfeldt och Borg hade lärt sig av sina föregångare att inte komma dragande med ofinansierade skattesänkningar. För att skapa ekonomiskt utrymme för sina planerade skattesänkningar på 100 miljarder så skapade man en ny sjukförsäkring. Sven Otto Littorin har tidigare sagt att de flesta som blev försäkringslösa när de sparkades ur sjukförsäkringen och slussades in i a-kassan skulle få en högre ersättning.

Hur många som nu trodde på arbetsmarknadsministern vet jag inte, men jag gjorde det inte i alla fall. Nu visar siffror från Försäkringskassan att varannan långtidssjukskriven som slussats över till arbetsförmedlingen har fått sänkt ersättning, vilket Littorin måste se som ett reellt problem. Tanken måste väl i det borgerliga Sverige vara att alla som är sjuka, arbetslösa och pensionärer skall få försämrade villkor och ersättningar, eftersom de inte arbetar.

De senaste steget i det borgerliga skattesänkningsfesten på 10 miljarder är gjort på lånade pengar. Det är inte ens så att den sista sänkningen är finansierad via försämrad välfärd i vårt land, den har lagts på statsskulden. Förklaringen från Reinfeldt och Borg på detta är för att detta var den viktigaste investeringen för att skapa nya jobb. De borgerliga önskedrömmarna som jobbskatteavdraget skulle infria när det gäller jobben har inte skett, ändå pekar allt på att det borgerligheten kommer att föreslå mer av samma. Nu får allt Littorin bättra på siffrorna över andelen sjukskrivna som fått sänkt ersättning till 100 procent, så att han inte blir mobbad av Reinfeldt och Borg.


Gammelmedia på detta:
DN , SvD , Aftonbladet , SvD2 , SVT Text , DN2

Nymedia på detta:
Lasses blogg
, Alliansfritt Sverige , Ett hjärta rött

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: