lördag, mars 20, 2010

Reinfeldt och piskan

Har av Moderater jag känner fått höra hur Karl Sigfrid behandlades på Moderaternas gruppmöte i riksdagen inför FRA beslutet som skulle tas. Läser i DN att frågan kring detta och Reinfeldts sätt att hantera partipiskan kom upp under ekots lördagsintervju. Reinfeldt sade sig vara övertygad om att partipiskan behövs för en stabil regeringspolitik. Det skulle vara dåligt för Sverige om alla fick rösta som de ville, sade han i intervjun.

Den här ligger tydligen i ett schatull i förstakammarsalen, som bara Reinfeldt har nyckeln till.

Den formuleringen kan man ju fundera en del på. "Det skulle vara dåligt för Sverige om alla fick rösta som de ville". Nog för att beslut i riksdagen kan vara kontroversiella och svåra, ta folkmordet på Armenier som nu har några veckor på nacken som ett exempel. Ledamöter som har en annan inställning än sitt parti brukar vanligtvis "kvittas ut" men uppenbart är ju att det fungerar olika, i partierna. Fortfarande så ger beslutet från riksdagen kring folkmordet effekter och Reinfeldt har framfört att beslutet var beklagligt.

Nästa fråga som kan falla i riksdagen är regeringens förslag gällande kärnkraften. Beslutet ska klubbas i mitten av juni och det räcker med att fyra riksdagsledamöter sviker regeringens linje för att förslaget ska falla. Reinfeldts senaste antagonist i Moderaternas riksdagsgrupp, Göran Thingwall, har redan sagt att han tänker rösta mot regeringens förslag, två Centerpartister har dessutom meddelat det samma. Det blir alltså för Reinfeldt att åter svinga piskan och se till att de folkvalda ledamöterna inom den borgerliga alliansen inte röstar som dom vill. Det skulle väl vara dåligt för Sverige kan jag tänka mig...

Gammelmedia på detta:

DN , DN2 , SvD , SvD2

Nymedia på detta:
Ulrika Falk , Johan Westerholm , Kent Persson , Kuniri
, Markus Ketolainen , Aftonbladet blogg , Gotiska klubben , Liedströms blogg , Löwdin i Bromma

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: