lördag, mars 06, 2010

Det våras för det rödgröna

Ännu en mätning visar på egen majoritet för den rödgröna oppositionen. Idag presenterar Expressen/Demoksop sin senaste mätningen och vi kan väl säga att det våras för det rödgröna, eller mest de gröna. Miljöpartiet får 10,6 procent av väljarstödet och partiets uppgång medför att oppositionen drygar ut sitt försprång. Både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna backar något i denna mätning. Här finns det jobb att göra och det skall bli spännande att se vad vårens "lilla valrörelse" kan ha för effekt på siffrorna.

Kristdemokraterna ökar medan alla övriga partier inom den borgerliga alliansen backar. Anders Lindholm på Demoskop säger följande om KD:s ökning: - KD har nu helt klart en positiv trend. Sannolikt har frågan om valfusk skapat flöden från M till FP och KD. En ökad synlighet för KD och utspelet om sänkta skatter för pensionärer har eventuellt också gynnat partiet. Om Moderaternas enögda kampanjande kring RUT-avdraget kommer öka på alliansens siffror får vi allt se. Det är ju dessutom så att dessa siffror som presenteras kan varken andra intresseorganisationer eller Moderater dribbla med.

Rödgröna oppositionen samlar 50,2 vilket är en ökning på 1,2 procent. Mot detta står den borgerliga horden som får 44,6 procent vilket är en minskning på 1,6 procent. Ännu en mätning genomförd alltså och vi lägger resultatet till handlingarna och i Norrtälje tar vi Socialdemokrater nya tag för att ge oss ut och knacka dörr nästa vecka.

Gammelmedia på detta:
DN , SvD , Expressen , Aftonbladet

Nymedia på detta:
Peter Andersson , Kulturbloggen , Annarkia , Alltid rött alltid rätt
, Tokmoderaten , Göran P , Röda Berget

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: