onsdag, mars 03, 2010

Vissa bidrag floppar, andra inte

Det ser ut som att den borgerliga alliansen äntligen lyckats träffa rätt när det gäller bidragen. Kristdemokraternas vårdnadsbidrag har ju inte alls fallit ut enligt regeringen beräkningar på 15 procents nyttjande och trots att det redan nu talas om att bidraget skall utökas så är det ett annat bidrag som ökat lavinartat under det gångna året.

Det är nämligen socialbidragen som ökat med 20 procent på ett år. 95 procent av kommunerna, 275 stycken, har ökat sina utbetalningar av ekonomiskt bistånd. I 105 av dessa kommuner har utbetalningarna ökat med över 30 procent. I endast tolv kommuner har utbetalningarna minskat. Ny siffror från Socialstyrelsen visar att det förra året betalades det ut 8,8 miljarder kronor i socialbidrag. Det är alltså en ökning med 20 procent jämfört med 2008.

Jobb istället för bidrag och utanförskap var den borgerliga sloganen inför valet 2006. Det har blivit 100 000 arbetslösa, 70 000 fler i utanförskap och 25 000 färre som arbetar inom välfärden. Den borgerliga arbetsmarknadspolitiken hänvisar till passiva åtgärder och Littorin fyller verk och myndigheter med horder av praktikanter. Samtidigt som Socialförsäkringsminister Husmark Persson bekräftar att de som nu blir av med sina bostadsbidrag kan tvingas söka socialbidrag istället. Mer bidrag och mindre jobb är alltså resultatet så här långt av alliansflosklerna.

Gammelmedia på detta:
SR , DN , SvD , Aftonbladet

Nymedia på detta:
Annarkia , Alliansfritt Sverige , Röda Lund , Martin Moberg , Johan Westerholm , Ett hjärta rött , Emil Broberg


Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: