tisdag, mars 30, 2010

KD tydligare än Centern

Läser på Alliansfritt Sverige om en mätning som Novus Opinion gjort för TV4. Frågeställningen i mätningen är något av det annorlunda slaget. De har nämligen frågat vilket parti som är det mest otydliga partiet i riksdagen. Inte helt oväntat så hamnar Centerpartiet sist. Maud Olofsson blundar dock inte för detta faktum utan erkänner naturligtvis att detta är ett problem.

Maud uppger i klippet att de vet hur det ligger till och att det är väldigt viktigt att dom fokuserar på de frågor de driver. LAS-hetsandet, försämrade villkor för de unga på arbetsmarknaden, skatteavdrag för att gå ut med hunden, uranbrytning, utbyggd kärnkraft, fiasko i klimat och miljöpolitiken och inte uppnådda mål när det gäller att underlätta för företagarna är Centerpartiets resultat så här långt. Jag tror inte att jag är den enda som misstänker att Centerpartiet kommer att göra sitt sämsta val på mycket mycket länge i höst. Inte mig emot heller, enligt mig saknar partiet en rättfärdig plats i den Svenska politiska faunan.
Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

PeO sa...

Visst är C otydliga men S verkar ju inte direkt lysa med klarhet heller. 32% är väl en ganska kass siffra eller hur? Mona Sahlins velande hit och dit och taskspel med V ger väl inte direkt tydlighet. Och alla dessa 100000 eller så jobb som skall trollas fram efter att först ha lagvägen tagit bort ca 10000? Hur var det nu med detta att sopa framför egen dörr, Krassman?

Krassman sa...

@PeO, min lilla vän
Men du, vad menar du med velande hit och dit. I vilken fråga? När det gäller jobben så vet du precis vart svaren finns PeO. Du tycker väl själv atrt Reinfeldt är jätte tydlig när det gäller att regera med stöd av SD kanske.

Jantelagen går inte att applicera på Krassman så ordstäv som att sopa framför egen dörr klassas oavkortat som trams.

Inlägget handlar om Centerpartiets otydlighet min lilla vän och även du måstre väl erkänna att den rödgröna oppositionen som du svartmålar uppfattas ha klart större tydlighet än det som är den borgerliga alliansen.

Dessutom så är det väl så att det skulle vara klädsamt om de partier som styr Sverige uppfattades som tydliga, man kan ju liksom säga att de förväntas av dom. Att sitta i opposition är dock inte samma sak.

PeO sa...

Nä just det! Sitta i opposition kan väl vem som helst göra. Gnälla och gny och kräva och påstå. Speceiellt i valtider. 100000 nya jobba skall rödgröna fixa MEN var dessa skall komma ifrån framgår ej. Oklarhet om skatter. En generell oklarhet om hur man skall samsas med V t.ex. Skall vi få en minister som för ett par år sen hyllade dikatuerer och massmördare? Och som anser att länder som fängslar oliktänkande kan kallas "demokartier" - dva Kuba.

Och nej - jag tycker INTE oppositionen är klara i sitt budskap. MP t.ex har vridits åt vänster samtidigt som minst 30-40 % av deras väljare kallar sig mitten eller höger. Oklart hur detts skall hanteras.