onsdag, mars 03, 2010

Att våga sätta jobben först

Nynäshamn är en av de få kommuner som vågar sätta jobben först. I SvD kan vi läsa om kommunens belsut att garantera alla unga ett sommarjobb och subventionera sommarjobben hos privata aktörer. Förra året erbjöds över 700 elever ett sommarjobb och notan hamnade på ynka 4,4 miljoner kronor. Kommun och landsting står för två tredjedelar av sommarjobben som erbjuds, resten finns i den privata sektorn. Inte helt oväntat så styr Socialdemokraterna i Nynäshamn.

En arbetslinje blir inte starkare än dess svagaste länk och vi kan väl konstatera att den borgerliga, centralt så väl som lokalt, hellre talar om annat, trixar med siffror och förlitar sig på aktörer som arbetsgivarorgnisationer skall leverera objektiva och trovärdiga siffror. Detta Istället för att visa handlingskraft och arbeta med lösningar för de 100 000 fler arbetslösa så spekulera man friskt, målar bilden av att RUT-avdraget kommer att lyfta nationen ur krisen och att fylla statliga verk och myndigheter med 65 000 praktikanter.

Vi kan återigen konstatera att den borgerliga alliansen vänder den jobbskapande politiken ryggen. Ekonomiska förehavanden från den borgerliga regeringen som skattesänkningar på totalt 100 miljarder har resluterat i ett statligt underskott på 172 miljarder kronor för året 2009. Trots borgerlighetens ambitioner när det gäller statsskulden så närmar den siffrorna från 2003. Är avdrag för hushållsnära tjänster, praktikplatser och skattesäkningar verkligen regeringens svar på jobbkrisen?

Socialdemokraterna har sin prioritering klar. För att skapa framtidens nya jobb vill vi investera i utbildning, slopa arbetsgivaravgiften för arbetslösa ungdomar och sänka skatten för entreprenörer som anställer sin första medarbetare. Vi är övertygade om att driftiga entreprenörer kommer att driva framgångsrika företag inom hushållstjänster – även utan dagens stödpolitik.

Gammelmedia på detta:
SvD , SvD2 , DN , SvD3 , Aftonbladet , Aftonbladet2

Nymedia på detta:
Kent Persson , Alliansfritt Sverige , S-buzz , Kulturbloggen , Johan Westerholm , Anders Utbult på Newsmill , Politikerbloggen

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

PeO sa...

(måste ju bara kommentera detta!)

Snygg vändning där Krassman. Mona viker ner sig för Kommunist-Lasse och lovar att lagstifta bort ca 10000 jobb, förvandla vitt till svart och rent allmänt jävlas med "de rika". Tyvärr har hon återigen visat prov på velande och svagt ledarskap. Och avslöjar hur S ser på jobben: RIKTIGA jobb är verkstad, bilindustri, manliga LO prylar som kan få hur mycket som helst i stöd (SAAB om S varit vid makten!)av betonghäckarna. ORIKTIGA JOBB: tjänstesektorn, kvinnnor, nysvenskar på sitt första riktiga jobb etc. Bort skall dom och ersättas med diverse förtäckta bidrag som man nu talar om.

Nåja, det vi redan visst får vi nu än en gång klarlagt.Gud nåde oss om Lars Ohly får verklig makt med Monas veliga hjälp.

Sprickan blir all tydligare. Hungern efter makt allt mer dräglande.

PeO sa...

Vi noterar tydligt att partipiskan viner hårt. Precis som Kommunal (med 500000) medlemmar tystats i frågan om "pigavdraget" har partiapparaten tydligen åxå tystats. S akilleshäl och skamfläck - endast RIKTIGA jobb räknas - skall till varje pris undertryckas. Män som bygger bilar är bra. Invandrarkvinnor som hjälper vanliga svenskar att få ihop vardagen är INTE BRA.