söndag, mars 21, 2010

På med sydvästen, det kommer mer dynga

SD meddelar nu grunderna i sin kommande ekonomiska politik. De meddelar att den kommer att presenteras i sin helhet under valrörelsen. Helt naturligt för ett parti som bygger sin politik på skillnaderna mellan människor så utlovas det miljardregn över vissa grupper, och kraftiga besparingar på andra. De som inte faller inom SD:s norm vill säga.


En lång rad satsningar utlovas från SD. 13 miljarder kronor till pensionärerna, höjd a-kassa och föräldrapenning, höjt vårdnadsbidrag, ett utvecklat RUT-avdrag och mer pengar till försvaret. SD vill även ha kvar hela jobbskatteavdraget trots att det sista steget genomförs på lånade pengar. Här kan vi väl se det första beviset på att SD inte tvekar att använda sina paradgren, glädjekalkyler och siffertrixande. Något som även borgerligheten har anammat på senare tid.

Oavsett det så tror jag SD kommer att lägga fram en budget som stärker bilden av detta främlingsfientliga och rasistiska parti. SD anser som ett exempel att regeringens instegsjobb som ska hjälpa invandrare att få jobb är diskriminering av svenskar. En fråga som verkligen belyser SD:s resonemang när det gäller att skapa ett samhälle för alla, bara du kommer från rätt land, har rätt föräldrar, har rätt sexuella läggning och bekänner dig till rätt tro. På med sydvästen mina vänner, det kommer komma mer dynga sprättande från SD.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet

Nymedia på detta:
Back Nilsson , Sänd mina fötter regn , Liedströms blogg
, Tokmoderaten , Peter Högberg

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Ulrika Falk sa...

Bra skrivet! Du har helt rätt. Jag ska upp på vinden och leta fram sydvästen,det här kommer att bli kletigt..

PeO sa...

Läste precis detta trams. Skrattade gott åt de lågpannade SD mupparnas "program". Herrejösses. Nu har ju all andra partier ett perfekt sätt att sänka SD. Ta bara en saklig debatt om dessa huvudlösa punkter, hur de skall finasieras. Dom kommer att sjunka ner i sin egen skit.

Anonym sa...

Censur undanbedes. Vi har tillräckligt med censur från DN och SvD som börjar närma sig Sten Dehlgrens nivå under 30 talet. Dehlgren rensade undan nazikritiska artiklar.
SD är på väg att bli en folkrörlse. SD står för kampen mot överheten d v s de etablerade partierna, överhetspressen d v s DN SvD exp aft.
SD står för kampen mot Gubbväldet i Iran på ungdoms sida som demonstrerar
Ingrdi backman

Nicke sa...

Hej. Tycker du inte detta med instegsjobb då skall gälla alla, inte bara en viss grupp? Jag menar om man nu inte skall skilja på folk & folk eller grupper & grupper. För mig är det naturligt att ett sådant hjälpmedel, om det införs, såklart måste gälla alla eller ingen alls. Annars blir det automatiskt orättvisa & frustration vare sig det är vi som bor här som får fördel eller de som nyss anlänt.

Krassman sa...

@Anonym (alt Ingrid Backman)
Censur?! Vad skriver du om? På min blogg bestämmer jag vad som publiceras och inte. Har du problem med det får du allt utveckla dig.

@Nicke.
Jag vet inte om du läst om själva reformen men det verkar som om du fått något om bakfoten. Instegsjobben är en reform som är dels en arbetsmarknads politisk åtgärd men den är även en integrationssatsning.

Ett instegsjobb innebär en subventionerad anställning inom privat eller offentlig sektor för nyanlända invandrare. Anställningen ska vara kopplad till deltagande i svenska för invandrare (Sfi), eller uppnådda resultat inom denna, och innehålla handledande inslag.

För andra som är arbetslösa så är det reformen som heter nystartsjobb som gäller. Båda är enligt mig fiaskon och båda två fått korrigeras och ändrats i lagstiftningen sedan de infördes. Jag är emot dessa två reformer då de är alldeles för passiva och slarvigt utformade. Det är dock något helt annat mot SD:s invändning.

Lite konstigt med tanke på att de alltid skriker om att integrationspolitiken är skit. Här har man en åtgärd som syftar till att ge nyanlända invandrare jobb så snabbt det bara går efter SFI-utbildningen och vad säger man då. Jo, att andra missunnas. Säger ju en del om SD:s alternativ och hur deras integrationspolitik kommer att utformas. Ah, just det. Det var där de skulle spara 25-40 miljarder kronor, fan vilka pajasar säger jag.

Emelie sa...

SD har inga integrationsförslag. Eller de kanske är väldigt hemliga. De tycker ju att folk ska dra hem till sitt hemland bokstavligt talat istället för att få hjälp.