onsdag, mars 10, 2010

(S) är på modet och (C) har tappat det

Forskningsgruppen för Samhälls- och Informationsstudier (FSI) presenterade under dagen sin senaste trendmätning. I stället för att redovisa för att göra som "alla andra" och fråga de intervjuade vilket parti de tänker rösta på får de värdera hur de ser på de olika partierna enligt en sjugradig skala. Skalan går från från alltigenom bra till alltigenom dåligt vilket speglar partiernas dragningskraft.

Dagens formkurva visar att Socialdemokraterna är på uppgång efter ett dipp i början av 2009. 45 procent ser positivt på (S), vilket är plus sju procentenheter sedan december. Å ena sidan är formtoppen inte lika hög som den var i september 2002 och 2006, men å andra sidan så är det inte september heller. För Centerpartiet har de negativa omdömena ökat markant sedan december, samtidigt som de positiva inte är i närheten av toppnoteringen från valet 2006. Man kan ju förstå om utvecklingen fortsätter efter det att den tidigare ordföranden i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) i Västernorrland, Stefan Lundkvist, lämnat partiet och går över till SD.

Moderaterna verkar ha klart sig undan med sjukförsäkringen, dribblande med siffror och fuskandet inom partiet. Uppenbart är att Moderaterna inte är sänket som sitter på metreven i det borgerliga röstfisket, i alla fall inte för stunden. De partier som ökar i andelen positiva omdömen är förutom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Folkpartiet som ökar med 2 respektive 1 procentenheter. Inställningen till ekonomin ökar även den och för mig är det självklart att trenden är sådan. Det är en naturlig effekt av att fler tror på Socialdemokraterna, då tror man nämligen att det kommer gå bra för Sverige.

Gammelmedia på detta:
DN , Aftonbladet , SvD , DN2

Nymedia på detta:
Johan Westerholm , Peter Högberg , S-buzz , Peter Swedenmark


Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

PeO sa...

"Det är en naturlig effekt av att fler tror på Socialdemokraterna, då tror man nämligen att det kommer gå bra för Sverige."

Barnatrooo...barnatroooo... ;-)

Det komemr säkert att gå bra för Sverige på lite längre sikt men det har inget, eller väldigt lite med S att göra. Ett parti som tittar bakåt och i princip säger "ge oss makten och era skattepengar skall vi nog se till att det blir som det en gång var". Staten styr och ställer, lagstiftar mot privata entreprenörer och blåljuger om en fiktiv "pensionärsskatt" som inte ens finns. Samr värst av allt samarbetar med gamla Stalin fans. Fy!

Krassman sa...

@PeO Rätt i fällan
Ha ha ha, har inte hört något från dig på länge men tänkte faktisk på dig när jag skrev den "knorren".

Du är ju så härlig alltså! Ett parti som tittar bakåt, allt skall bli som det en gång var, staten hit och staten dit. För att inte nämna mantrat kring Stalin Ohly. Ditt vrede kan lätt misstolkas som Centerpartistiskt Sossehat, men jag vet att det inte är det.

Ta de lagda förslagen som vi gjort från oppositionen, se hur klyftorna ökar i samhället och titta på din passiva regering som sätter unga i utanförskap istället för att skapa möjligheter. Gör det och säg till mig sedan vad du tycker är så bra med mer av samma istället för något nytt.

PeO sa...

Krassman. Back at ya! Det du kallar "nytt" är ju en fesljummen version av det S sålde in på 70 talet när Sverige var ett annat land. Och jag kommer att forsätta tjata om Kommunist Lasse som ju förespråkar en ideologi som definitvt dog när muren föll och som hade en blomstringstid i Sovjet på 30 talet. Och som Nu Mona Sahlin verkar vara på väg att i efterhand rättfärdiga. Som sagt FY!

Du har ju dessutom inte svarat på den relevanta frågan : Varför skall S lagvägen ta bort ca 15000 jobb om ni nu tjatar så förb*nnat om JOBBEN? Ännu ett tecken på er velighet och splittring.