onsdag, mars 24, 2010

Fi(ask)ot är fullbordat

Ser på Alliansfritt Sverige att Beatrice Ask nu backar från sitt urkorkade förslag med att skicka hem färgglada brev till brottsmisstänkta. Det var väl bara en tidsfråga innan verkligheten skulle komma ikapp den röstfiskande ministern, men att det skulle ta sex dagar är mycket anmärkningsvärt. Trodde hon verkligen så mycket på den idéen så att hon kämpat in i det sista för att inte vilja se sig som besegrad?

Flera har krävt hennes avgång och vi kan konstatera, precis som Aftonbladet gjort, att bloggosfären har haft inflytande i debatten kring Ask:s urkorkade förslag. Ask skriver nu i ett pressmeddelande följande rader: "- Jag anser inte att rättsväsendet ska skicka kuvert med särskilda färger till vare sig misstänkta eller dömda. Regeringen planerar inget sådant förslag". Uppenbart är att Reinfeldt haft ett ordentligt snack med sin minister om hennes utspel och att detta bästa var att bita i det sura äpplet så snabbt som möjligt.

Gammelmedia på detta:
SvD , Aftonbladet , DN , Expressen , Aftonbladet2

Nymedia på detta:
Thomas Bodström , Staffan B , Awickdones blogg , Grevad Lux , Anders S Linbäck ,

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Fredrik Larsson sa...

Notera att hon ångrar hur hon uttryckt sig. Hon gör varken avbön för eller förklarar de värderingar som låg till grund för kuvert-tänket.

ConnyT sa...

Hon bad om ursäkt för att hennes uttalande kunde "missuppfattas".

Det gick knappast att missuppfatta det hon sade och sedan försvarade flera dagar efteråt...

Ulf Vargek sa...

Man kan lugnt säga att Beatrice Ask bara gjorde en "halv pudel" då.
Bedrövligt av en minister på en sådan tung post att inte inse allvaret i sitt uttalande och avgå.