tisdag, mars 30, 2010

Mp knäcker Centern

Centerpartiet berättigande som politiskt parti har den senaste tiden varit allt mer ifrågasatt. Maud Olofsson har flyttat partiet från ett tryggt bondförnuft till populistisk latteliberalism. Kärnkraftens skall byggas ut och partiet har just ställt sig bakom ett ja till uranbrytning. Hjärtefrågan som är jobb och företagande har reducerats till att delta i ett borgerligt övertrumfande om vilka tjänster som skall subventioneras via skatten som vi betalar gemensamt.

Idag så reduceras Centern berättigande som ett alternativ inom klimatpolitiken till noll av Miljöpartiet. Borgerliga väljare som vill se ökade klyftor kommer att vända sig till Moderaterna och de väljare som vill se en trovärdig klimatpolitik på Sveriges agenda kommer att rösta på Miljöpartiet. I sitt valmanifest så vill Miljöpartiet göra följande satsningar: En grön omställning av samhället – en Green New Deal. Investeringar i hållbar infrastruktur, klimatsmart teknik, kunskap och energi.

Tjänstesektorn skall växa genom att sänkt moms inom en rad branscher. Det ska bli billigare att reparera trasiga saker, äta på restaurang, gå till frisören och laga cykeln. De vill även sänka arbetsgivaravgiften för små företag med 10 procentenheter och starta en statlig riskkapitalfond för små och medelstora företag. Det är visioner med ett tydligt fokus på hållbar omställning. Höjd kvalitet inom välfärden, tredelad föräldraförsäkring och kvotering till bolagsstyrelser, ökade resurser till kvinnojourernas arbete för kvinnofrid och våldtäktslagstiftningen ska skärpas.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Din vän sa...

Anna Skaner gästbloggade på Kulturbloggen från Politikerbloggen utfrågning av Maud Olofsson. Kanske kan vara av intresse?
http://kulturbloggen.com/?p=19043

Anonym sa...

MP:s politik är ett direkt hot mot välfärden. Genom att snabbavveckla kärnkraften, som de vill, och då ersätta den främst med vindkraft så skulle de binda upp motsvarande mängd vattenkraft som balanskraft.

Kort sagt skulle MP halvera elproduktionen i Sverige, oavsett om de pratar om "gröna investeringar".

Vart får de pengarna ifrån om stora bolag inte längre har råd med elräkningen? Jobben försvinner, skatteintäkterna försvinner och sedan sitter vi här i en värld av mulle-utopi och... ja, vadå?

Men det stannar inte heller där. MP är också osolidariska, trots sina biståndsambitioner - det kanske är så att ni noterat att bistånd inte hjälpt i särskilt hög omfattning.

Jo, MP vill att vi ska köpa närproducerat i syfte att lite visionslöst minska transporterna. Som om det var själva fordonen det var fel på snarare än drivmedlen.

Att köpa närproducerat innebär att i princip hela den tredje världen inte längre har några förädlade produkter att erbjuda oss. De har ju oftast bara jordbrukssektorer.

Och hur MP tänkt finansiera uppbyggnaden av ett miljösmart tjänstesamhälle i snart sagt varje Afrikanskt land utan att de får ha några intäkter... Det framgår i alla fall inte av biståndsbudgeten hur de tänkte lösa detta.

Därtill förstår de inte grundläggande principer som frihandel. De vill skära i rättsväsendet och försvaret (som precis lyckats hitta någon form av balans).

Osv. osv. osv.

MP är det största hotet mot välfärden därför att de är de största motståndare till tillväxt, och utan tillväxt har vi inte råd med vare sig klimatpolitik, jobb eller välfärd. Och just det, utan jobb blir det inte heller några pensioner - oavsett om MP tycker man ska kunna gå i pension tidigare. Pengar saknas.

I ett samhälle där pengar är måttet på värdet av olika insatser, som svarar för det grundläggande utbytet av värdet av min arbetstid mot en produkt eller tjänst - ja, där har MP inte ens förstått grunderna.

Krassman sa...

@Anonym
Läs på lite innan du berättar vad Miljöpartiet vill med kärnkraften. http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.337040-miljopartiet-backar-om-karnkraften

Tänker du rösta på Centerpartiet eller?

Anonym sa...

Centern knäcker sig själva utan miljöpartiets hjälp. Maria Wetterstrand gör det enda rätta och struntar i att ta en cat fight med centern eftersom hon kan stå upp för sin politik utan att blöta den mot centern hela tiden. Centerns problem är att man vill ha en konflikt med miljöpartiet om vem som är miljövänligast. Jag tror att de flesta av oss miljövänner bara beklagar och tycker att det är djupt sorgligt. Om centern på allvar velat verka för en bra miljö hade de istället försökt samarbeta med miljöpartiet. Nu valde man moderaterna och har i praktiken inget inflytande. Alliansens "miljöretorik" har inte omvandlats till miljöpolitik trots att man har haft fyra år på sig. Idag sa la Maud Olofsson höghastighetståg i ännu en utredning vilket är starkt kritiserat även inom Alliansen. Samtidigt bråkar hon med sina kärnväljare i bl.a. kärnkraftsfrågan. Miljöpartiet behöver inte ens försöka centern, det gör de själva utan hjälp...