tisdag, mars 09, 2010

Raymans stabilitetspakt

Även Sanna Rayman på SvD har insett den borgerliga alliansens största problem, de små partierna. Tidigare så har det utlovats att de små partierna inom alliansens skall ges mer utrymme och få ökat inflytande. Ett linje som man verkar övergett precis som arbetslinjen. Detta problem måste hanteras och idag gör Rayman ett försök på SvD:s ledare. Planen är att fokusera på Moderaterna och ge partiet ännu större inflytande, att det är Moderaterna som bestämmer allt inom Alliansens betyder nämligen trygghet.

En trygghet som inte finns inom den rödgröna oppositionen och därför skall mittenväljare som önskar sig "stabilitet" rösta på Moderaterna, allt enligt Rayman. Raymans stabilitetspakt visar tydligt att progressiviteten är död inom alliansen. Moderaternas försök att nu gå i opposition mot sin egna politik är dömd för att misslyckas och småpartiernas möjligheter att hitta sin "maxtaxa" eller lova sänkt bensinpris under valrörelsen är att se som minimala. Ett bevis på detta är att Moderaterna väljer att gå på kampanj med RUT-avdraget.

Istället för att släppa frågan till Centerpartiet som kontinuerligt presenteras tjänster som skall subventioneras av staten så tar Moderaterna frågan. Resultatet är dock att siffror revideras, affischer trycks om och näringslivet sliter sitt hår. Jag tror Schlingmann ångrar sitt val av "vapen" den här gången och överväga om inte Centern skulle fått den här kampanjen.

Nåja, om Rayman önskar att medelklassen skall ansluta sig till sin stabilitetspakt med Moderaterna tror jag hennes önskan kommer bli obesvarad. Moderaterna är systemens försvarare och de inbrytningar man gör har som syfte att bryta ner välfärden som vi ser den idag. Detta till förmån för deras paradnummer som är sänkta skatter. Hanteringen av arbetslösheten, sjukförsäkringen och de borgerliga satsningarna på välfärden har levererat siffror på 100 000 fler arbetslösa, 70 000 fler i utanförskap och 25 000 uppsagda från välfärden. En röst på Moderaterna betyder mer av samma, men det tycker Rayman är stabilt.

Gammelmedia på detta:
SvD

Nymedia på detta:
Peter Högberg , Peter Andersson , Alltid rött alltid rätt


Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: