fredag, mars 12, 2010

Nollvision mot ungdomsarbetslöshet

Inte sedan 1968 så har det borgerliga stödet hos första och andragångsväljarna varit så lågt som det är nu. Våra unga har förstått att den borgerliga politikens förkärlek för plånboksfrågor och att spela ut olika grupper mot varandra inte är trovärdig och inte bygger Sverige starkt. SSU:s ordförande, Jytte Guteland, levererar idag ett krav som är värt att förverkliga.

I en Sifo mätning som presenterades i maj 2009 så var skillnaden mellan blocken tydlig när det kommer till de unga väljarna. Den rödgröna oppositionen hade ett övertag med hela 40 procentenheter mot den sittande regeringen. De borgerliga samlade bara 25,2 procent av de unga under 30 år medan oppositionen fick 66,7 procent. I SCB:s senaste undersökning är Socialdemokraterna som enskilt parti större än hela den samlade borgerligheten bland väljare mellan 18-24 år.

Detta förpliktar skriver Guteland, och det gör det verkligen. Hon skriver att SSU kräver att Socialdemokraterna utfärdar en nollvision mot ungdomsarbetslöshet och jag hoppas verkligen att partiet är med på noterna när det gäller detta. Vi Socialdemokrater vet att fler jobb är avgörande för att den svenska ekonomin skall växa sig stark igen. Ungdomsarbetslösheten ligger idag på cirka 25 procent och dränerar svensk ekonomi för lång tid framöver, det krävs aktiva åtgärder istället för passivitet och här har redan den rödgröna oppositionen levererat ett antal bra förslag. Men jag håller med Guteland, det behövs mer och jag är i alla fall beredd att bifalla hennes krav på en nollvision.

Gammelmedia på detta:
SvD

Nymedia på detta:
Frihet är inte gratis , Ett hjärta rött ,

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju alltid bra med en vision. Fast det är ännu bättre att göra nått. Kanske ett allmänt avdrag för tjänster skulle kunna göra susen. Skattekilarna är för höga för att det skall bli nått i Sverige.

PeO riktigt sur nu sa...

Ursäkta men vilket trams.
"Nollvision" är ju bara tomt part. Det är ju precis sånt här som ökar klyftan mellan politiker och "folket". Alla med lite mer vett än SSU broilern Guteland vet att detta bara är tomt valfläsk. Ett populistiskt utspel i valtider som inte har nångon som helst förankring i verkligheten. Ungefär som att arbetslöshet var förbjudet enligt lag i gamla Sovejtunionen.

Hur länge har Vägverket haft en "nollvision" om döda i trafiken? OCh ändå dör ca 200-250 personer varje år i trafiken.

Att unga (vad är det förresten för generalisering?!) röstar på S får väl tillskrivas "ung och dum" kontot. Dom har väl inte fatta att S vill lagstifta bort ca 15000 jobb som perfekt skulle passa för "unga".

Krassman sa...

@PeO som närmar sig en hjärtinfarkt
Vision, vet du vad det betyder eller? När presenterade laget du håller på i politiken en vision för Sverige och samhället vi lever i.

Moderaternas utspel om att bli gröna, RUT-avdraget eller deras jämställdhetspolitik, hur skall vi tolka den tycker du? Förankrad i verkligheten eller?

No offense PeO, men fan vad dålig du är. Jag tycker Jyttes krav är värt att ta på allvar, men det kanske jag gör för att jag är Socialdemokrat och förstår vad en hög ungdomsarbetslöshet betyder för landet och passivitet kring frågan inte leder till något bättre.

PeO sa...

Krassman. Det e lugnt, klart du blir lite putt när man kritiserar den ideologi du står för. Dock - jag kan helt enkelt inte ta ett sånt urbota dumt och naivt förslag på allvar. Som jag skrev påmminer det on Sovjetunionen ch då vet du ju vart det hela barkar så jag slutar här.