fredag, mars 26, 2010

Rödgrön regering, igen

DN/Synovates marsmätning visar som många andra att den rödgröna oppositionen vinner valet i höst och att Mona Sahlin blir Sveriges första kvinnliga statsminister. Förutom detta så visar mätningen att väljarnas förtroende för det främlingsfientliga och rasistiska SD har minskat drastiskt. SD backar från 5,6 till 3,6 procent, vilket är en statistiskt säker nedgång. Det är framför allt bland unga män, som är partiets starkaste väljargrupp, som stödet minskar


Den rödgröna oppositionen
är i fortsatt ledning med 49,1 procent mot 44,5 för de fyra borgerliga regeringspartierna. Skillnaden mellan blocken har dock minskat från 6,6 till 4,6 procentenheter sedan februarimätningen. Värt att notera är att denna minskning inte är statistiskt säkerställd.
– Opinionsläget har varit lugnt i tre månader nu trots att det bara är ett halvår kvar till valet. Det är bara Sverigedemokraternas nedgång som är statistiskt säkerställd i den här mätningen, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring.

Gammelmedia på detta:
DN , Aftonbladet ,

Nymedia på detta:
Röda Malmö , Röda Berget


Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Resultatet av mätningen måste vara beställt av DN själv. Annars skulle det inte se ut så här. Jag tror inte alls på det här.

Skulle man tro på det här, så vore det framgång för totalitarism, diktatur, otolerans och rasism dvs allting som Islam kommer med sig.

Krassman sa...

@Anonym
Men snälla lilla anonym, hur står det till med alla teorier egentligen? De intervjuade har fått svara på frågan: ”Om det var val till riksdagen i dag, vilket parti skulle du då rösta på?”

Det är väl klart att mätningen visar en bild som för stunden är gällande. Sedan kan du ju ge dig på försöket och beskriva vilka av de partier som gör "framgång" som enligt dig står för totalitarism, diktatur, otolerans och rasism och som dessutom förkunnar Islam

Lycka till med det min anonyma vän, lycka till med det. Det enda rasistiska partiet jag kan uppfatta som är med i mätningen är nämligen SD, och deras resultat är ju det enda som är säkerställt dessutom.