fredag, mars 26, 2010

Sluta, för de riktiga offrens skull

Så var det igång....det som jag och säkert många andra med mig förutspådde. Frustrationen över det som hänt i Bjästa har vänt. Jägarens som fick blev offer och offren som framställdes som jägare av samhället har förändrats. Som en effekt av hetsjakten mot de våldtagna flickorna som samhället och våldtäktsmannens familj eggat till så mordhotas nu istället familjen till pojken som dömts för våldtäkt. Öga för öga och tand för tand råder nu i Bjästa-fallet.


De skriver helt sjuka saker, säger brodern till den dömda våldtäktsmannen. Han visade sin inkorg för Aftonbladet i går kväll: 2699 olästa mejl. Och i natt kunde varken han eller mamman sova.– Folk ringde hela natten och mordhotade oss, berättar hon. Min fundering är om hon är förvånad, men en ännu mer intressant fråga är kanske om hon tycker att rättvisa nu skipas? Är det rätt att samhället skall vara domare och bödel och leverera det som dom tycker är rättvisa?

I ett samhälle där öga för öga gäller blir till slut alla blinda, en gammal klyscha men så sant om någon i fallet Bjästa. Låt rättvisan ha sin gång och låt oss inte ta ett steg närmare den typen av samhälle där vendetta och hämnd skall ses som rättfärdiga åtgärder. Killen är dömd, visa ert stöd för offren, så som det skulle gjorts från första början. Inget blir bättre av att nu ge igen för gammal ost. Har samhället inte "vågat" ställa upp för två våldtagna flickor tidigare så skall det nu inte göras genom att förnedra förövarens familj så att de trots deras handlingar skall bli offer och få polisbeskydd. Det finns bara två offer, och de har blivit våldtagna. Se till att det så förblir.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet , SvD , Expressen
, Expressen2 , DN , DN2

Nymedia på detta:
Svensson , Mer vänster i Uppsala , Simma mot strömmen , Röda Malmö , Alltid rött alltid rätt , Tobias värld


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Är det rätt att samhället skall vara domare och bödel och leverera det som dom tycker är rättvisa?"

Nej det är det inte, men har man stuckit ut hakan och agerat domare och bödel gent emot flickan så är det inte konstigt att det vänder tillbaka. What goes around comes around!

Krassman sa...

@Anonym
Vadå "nej det är det inte, men...." det finns inget jävla "men" här att ta hänsyn till. Deras egna dumhet och hämndlystnad över sonens straff skall inte göra nu skall kunna betraktas som offer. Är du för dödsstraff oxå? Öga för öga, tand för tand eller.....var större än det, snälla!!!

Anonym sa...

@Krassman

Varför finns det "inget jävla men här att ta hänsyn till"? Du förklarar det aldrig. Du bara påstår att det är fel, punkt slut. Finns det någon moraletisk logik du baserar din tes med eller är det bara spår av kristen etik i din hjärna som suggesterat dig till att förkasta ögon och tänder utan nyanserad reflektion?

/Malacoda

Riktiga straff sa...

Blir lätt så när våldtäksmän får gå fria på Sveriges gator och offren får lida väldigt länge.

Nästa steg kommer bli självrättskipare, där man själv tar lagen i egna händer och dömer och straffar vederbörande.
Då faller rättsväsendet samman rätt snabbt efter det.

Återinför straffarbete.