måndag, mars 22, 2010

Varför nöja sig med en Facebook grupp?

Många är vi som går med i grupper på Facebook åt höger och vänster. Sanna Rayman på SvD tvekade inte en sekund när hon gick med i gruppen "Justitieminister Beatrice Ask måste avgå!". Futtigt tänkte Thomas Bodström, och levererar istället ett krav på sin blogg att Beatrice Ask skall avgå, eller ta tillbaka sitt uttalande "Jag är den enda som tänker på flickorna som utnyttjas".

Varför nöja sig med detta?

Thomas skriver följande på bloggen "Jag trodde att det rörde sig om en groda från Ask, men ännu efter fyra dagar så har hon inte tagit tillbaka det. Efter Reinfeldts uttalande i lördagsintervjun i P1 är det också uppenbart att statsministern och justitieministern har olika uppfattningar i denna grundläggande fråga". Det skall bli intressant att se hur Reinfeldt och Ask hanterar denna lilla passning. Bäst jag kollar så inte Reinfeldt är med i gruppen på Facebook, är han det så blir väl processen kort med Ask kan jag tänka mig.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet , Expressen

Nymedia på detta:
Bodströmsamhället , S-Buzz , Röda Berget , HBT-Sossen
, Scaber Nestor , Hartman , HAX , Johan Westerholm , Peter Andersson , Rasmus Lenefors , Svensson , Tokmoderaten , Peter Soilander

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

Fast det är väl ingen som har "nöjt sig" med att gå med i Facebookgruppen som vi startat?

Däremot så kan aktivism få fart på Sverige. Det kräver dock engagemang och fler medlemmar!

Vad som förbryllar mig är att ingen riksdagsledamot - rätt mig om jag har fel - lämnat in en KU-anmälan? Det vore en handling värd att lyfta. Det är ju för övrigt något som bara en riksdagsledamot kan göra, om jag förstått processen rätt.

Bodström är ju inte direkt ensam om att ha krävt Asks avgång i bloggosfären om vi säger så...

Krassman sa...

@Thomas Tvivlaren
Nej det har du naturligtvis rätt i. Många röster har höjts mot Ask och en del bloggare var tidigt ute, dock kan jag tycka att Bodström är en "tyngre" bloggare i detta avseende.

Vi får se om det kommer en KU-anmälan, skulle inte förvåna mig faktiskt. Hade ju vart snyggt om Bodström gjort slag i saken.

Thomas Tvivlaren sa...

@Krassman: Jo, Bodström är ju både tyngre och lättare beroende på hur man ser det.

Han är givetvis tyngre som en väl etablerad profil med stort kändisskap.

Han är dock svagare i så måtto att han givetvis har ett partipolitiskt intresse av att Ask avgår.

Med detta sagt är det beklämmande att Asks partivänner sitter tysta. Riktigt stinkande om jag får säga det själv! Ännu ett utslag för hur partipolitiken åsidosätter demokratiska fundamenta dessvärre.

Demokratiska grundförutsättningar måste ha högst prio bland ledarskapet annars blir det som det blir... *suck*

Thomas Tvivlaren sa...

Sorry, gick lite fort där.

Håller givetvis med dig om att det vore trevligt med en KU-anmälan. Och att den inte bara viftades bort.

Framförallt vore det trevligt om Reinfeldt för en jäkla gångs skull kunde visa lite ryggrad och avskeda någon som på alla sätt och vis förtjänat det!

Åsa sa...

Reinfeldt har väl aldrig gjort processen kort med någons avgång? De har ältats fram och tillbaka tills Reinfeldts handlingsförlamning börjat förefalla pinsam. Sedan har ministern (eller presstalesmannen eller vem det nu varit) själva kommit på att det är dags att gå. I samtycke med Statsministern, förstås. Det lär bli långbänk på detta också.