söndag, mars 14, 2010

Vår och seger i luften

Moderaterna går starkt och har de senaste två månaderna ökat med 5 procentenheter från 25,8 till 30,8 procent. Moderaternas dominans inom alliansen gör att de övriga små borgerliga partierna inte får något utrymme och deras berättigande är klart ifrågasatt av opinionen. Varför skall man rösta på de bleka kopiorna av Moderaterna, när man kan rösta på originalet.

Man kan dock inte se några stora förändringar i den senaste SvD/Sifo mätningen som presenteras idag, de trender vi sett i tidigare mätningar håller i sig. Skillnaden mellan blocken ökar något eftersom de tre andra regeringspartierna inte orkar hålla uppe sina siffror på grund av Moderaternas framgångar, men vi har alla våra problem. Vi Socialdemokrater har allt jämt svårt att attrahera i storstäderna, ingen nyhet i sig men dock trist att även den trenden håller i sig.

De två gladaste siffrorna får Kristdemokraterna och SD. Betyget från "verklighetens folk" blir IG för Hägglund och KD hamnar i denna mätning under riksdagens fyraprocentsspärr, igen. Stödsympatier från riktiga Moderater verkar lysa med sin frånvaro och jag tvivlar starkt på om vi kommer att få se det, ens på valdagen. Framgångarna för SD vekar ha avtagit och trots den lilla ökningen på 0,4 procentenheter så hamnar Jimmie Åkesson och de andra rasisterna i SD utanför riksdagen. Noterar även att Piratpartiets härjningar längs politikens kustremsor inte påverkat opinionen nämnvärt.

Gammelmedia på detta:
SvD , Aftonbladet som dessutom firar siffrorna genom att lägga artikeln på Nöjesbladet. Expressen

Nymedia på detta:
Peter Högberg , Jonas Sjöstedt , Peter Andersson , Röda Berget , Johan Westerholm , Jinge , Svensson , Stefans konspirationer , Claes Krantz
, S-buzz , Kulturbloggen

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: