fredag, mars 12, 2010

Godmorgon Sabuni

Jag undrar hur roligt det var att vakna som Nyamko Sabuni idag? Kan tänka mig att det inte känns så väldigt inspirerande att vakna upp och vara Folkpartistisk jämställdhetsminister med det som finns att läsa i dagens SvD. Majoritet av partiets ordföranden i länsförbunden tycker att frågor som skolan, Nato och kärnkraften dominerar och att Folkpartiet håller på att överge sin jämställdhetsprofil.

Flera av dom tycker att jämställdheten förlorat sin kraft som vinnarfråga, och den ska inte prioriteras i valrörelsen.
14 av 25 ordföranden anser att jämställdheten kommit i skymundan på senare år och faktum är ju att jämställdheten gått bakåt. Samtidigt som partiet har sin egen minister på posten.

Orsaken till detta är borgerlighetens dubbelmoral när det gäller frågan. De säger att frågan är viktig, samtidigt som man inför vårdnadsbidrag. De säger att frågan är viktig men man vill inte kvotera kvinnor i bolagsstyrelser. De säger att frågan är viktig men lönekartläggningar mellan könen behövs inte göras. De säger att frågan är viktig och ändå så har männen gynnats mest av den borgerliga skattesänkarpolitiken. Det är skillnad på vad man säger och vad man gör.

Gammelmedia på detta:
SvD
, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Peter Andersson , Monica Green , Johan Westerholm
, Peter Högberg

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Halmstads pärlor sa...

Vad vill du ha sagt? Att kvinnor tjänar mindre beror på att de jobbar mindre.

Krassman sa...

@Halmstads pärlor
Nej, så är det inte. Kvinnor tjänar mindre än vad männen gör, vid samma arbete.