onsdag, mars 17, 2010

Varning för vidrig människonsyn

I Aftonbladet kan vi läsa Åsa Regnér, generalsekreterare RFSU och journalisten Mats Wingborgs debattartikel om SD:s familjepolitik. Jag vill varna läsare för exemplen nedan på SD:s vidriga människosyn och fördomsfulla politik.

SD kräver som enda parti att abort efter graviditetsvecka 12 ska förbjudas. I dag har kvinnor i Sverige rätt att göra abort fram till utgången av 18:e veckan, och samliga partier i riksdagen står bakom den lagen.

SD bedriver en hetspolitik mot homosexuella. I partiorganet SD-Kuriren har partisekreteraren Björn Söder hävdat att en ”normalisering” av hbt-personer kommer att leda till att vi börjar acceptera tidelag och pedofili.

SD motsätter sig i linje med detta homosexuellas möjlighet­ att gifta sig och att adoptera barn. I Radio SD som kan laddas ner är ett återkommande tema att ”könsrollerna är något nedärvt från födseln”.

SD:s arbetsmarknadspolitiske talesperson Per Björklund har vid flera tillfällen hävdat att det framtida behovet av arbetskraft inte ska lösas genom invandring, utan genom att svenska kvinnor föder fler barn.

SD:s Riksdagskandidat, Margareta Sandstedt, som är en av SD:s talespersoner i familjefrågor, anklagar på sin hemsida feminister för att ha åstadkommit ”den mest omfattande slakten på varaktiga och sunda relationer”. Hon tillägger: ”Ändå får jämlikhetsivrarna inte nog av sin själsliga massaker. De är berusade av blod”.

Gammelmedia på detta:
Aftonbaldet , DN , SvD , Aftonbladet2 , SvD2 , SvD3 , Aftonbladet2

Krassman, In Your Face

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det intressanta är när fostret blir en människa, rent vetenskapligt. Man kan ju inte gärna ha fri abort ända upp till nionde månaden.

Anonym sa...

Kan man verkligen bestämma sig för att de här åsikterna som du räknar upp i texten är felaktiga och inte ska släppas fram? Vem ska fatta beslut om vilka åsikter som är felaktiga?

Krassman sa...

@Anonym
Nej, det intressant är att SD vill inkräkta på den aborträtten som finns idag. Efter vecka 18 tillåts abort endast om det finns särskilda skäl eller om barnet är svårt skadat.

Det är forskningen och vetenskapen i Sverige gjort underlagen för dessa regler som finns. SD verkar dock ha andra kunskaper som visar att man skall endast tillåta aborter fram tills vecka 12. Skrämmnde tycker jag.

Karpstryparn sa...

Du snackar mer strunt än du har vett till, det är sådana som dig som har en vidrig människosyn. Du försöker ge intryck av att du står för alla människors lika värde, eller hur? Detta går tvärt emot de saker som du har skrivit i ditt inlägg, typer som du är ett tydligt hot mot demokratin.
Tur att man inte är åt vänster, med tanke på att ni stödjer antidemokrati.

Anonym sa...

mmm Men nu kan de ju rädda livet rätt tidigt på foster eller barn eller vad vi nu ska kalla dem. Någon ska väl tala för det ofödda barnets rätt också, även i skolorna. (Ordet "underifrånperspektiv" dyker upp i minnet, såg det på någon vänsterblogg nyss men den handlade om något helt annat.)

Anonym sa...

Visst kan man uppröras av SD:s knepiga åsikter - men det som man bör uppröras över mer är väl att det finns folk som faktiskt kan tänka sig att rösta på SD, trots att de är så extrema.

SD är ju trots allt extremister, har förvirrade åsikter som de inte kan underbygga med vetenskap eller fakta, deras statistik är påhittad och de klarar inte av källhantering.

Hade vi haft utbildade väljare som klarar av att tänka själva och granska kritiskt så skulle inte SD ha några väljare alls. Men tyvärr finns det väldigt mycket konspirationsteoretiker som är rädda xenofober, och det är dessa som röstar på SD. Kanske är de kliniskt sjuka, eller så har de helt enkelt inte kunskap nog att kontrollera uppgifter. I vilket fall som helst är det tragiskt, och det är detta, att dessa väljare existerar, som man bör uppröras över. Det är synd om dessa människor, helt enkelt.

Krassman sa...

@Anonym 15.33
Felaktiga åsikter? Förstår inte riktigt vad du menar med det. Jag tycker deras människosyn är vidrig och att de har fel i sina krav och visioner. Deras åsikter släpps nog fram alltid, framförallt av SD själva.

@Karpstryparn
Oj då, det var värst. Trots ditt brandtal till förmån för rasister och främlingsfientliga homofober så hävdar jag fortsättningsvis att SD:s politik har en vidrig människosyn och att de inte står för alla människors lika värde.

Du kan hävda det samma om mig om du önskar men jag undrar vilka bevis du har för det. SD torgför ju sina fritt som du ser och politiken som jag som Socialdemokrater står för är något helt annat. Kram kram på dig

Per sa...

re Anonym "Hade vi haft utbildade väljare som klarar av att tänka själva och granska kritiskt så skulle inte SD ha några väljare alls."

Jag tycker SD har en rimligt syn på invandring och jag är snart doktor. Deras politik liknar den man för i Danmark och Finland. Jag tror mer att det är du som är så inne i det svenska politiska klimatet just nu. Det gäller förövrigt "In your face" inlägg, med tanke på att de flesta människor på jorden ligger klart närmare SD i dessa frågor.

Unknown sa...

Vi måste ha en öppen debatt i samhället. Att, som nu, försöka tysta vissa åsikter kommer att leda till rykten, oro och en känsla av maktlöshet hos gemene man. Så länge man följer lagarna i Sverige, så ska man rimligtvis också får utnyttja sin demokratiska rätt att starta ett parti. Allt annat är ju diktatur och helt oacceptabelt.

Illwill sa...

När jag läste "Varning för vidrig människosyn" så trodde jag faktiskt bloggen var SD-vänlig och jag skulle få läsa en intressant artikel med information om allt ont 7-klövern gjort det svenska folket.

Jag överskattar folk ibland, men det är medvetet. Skulle jag inte göra det så skulle jag bli alltför cynisk och undvika alla människor då jag skulle vara säker på att alla är lika dumma som jag tror de är. Men visst, ibland försöker folk bevisa att de verkligen är det.

Varför folk uttalar sig om saker de inte förstår...vet jag inte och uttalar mig därför inte om. Bloggägaren har antagligen en del information att dela med sig dock.

Anonym sa...

Varför anklagas SD för att ha en vidrig kvinnosyn bara för att dom inte vill att man ska döda ofödda barn i onödan. Sedan att dom ska nu inte tycka om honosexuella. Men katolska kykan tycker inte om homosexuella heller. Enligt bibeln är homosexuallitet en synd. När det kommer till invandringen så har SD en bra politik. Man borde bara tillåta invandrare som har visum från början att flytta hit eller skaffa samma stränga invandrar politik som USA. Vad är det för fel med det.

Krassman sa...

@Illwill
Med tanke på att du kommenterat på min blogg tidigare så antar jag att du mycket väl vet att jag inte är någon anhängare till SD.

Du kommenterade ju på min blogg så sent som igår mitt inlägg om "Tidigare (M) skall få (S)att rösta på rasistiskt". Illwill har tydligen mer information att dela med sig.

Anonym sa...

En vidrig människosyn tycker jag att de politiker som upplåter Sverige och uppmuntrar människosmuggling. Vidrig människosyn tycker jag är när man konsekvent hävdar att de vi tar emot är flyktingar trots att de inte uppfyller de av Genevekonventionen satta regler för just flyktingar. Vidrig människosyn är det att klistra på sina debattmotståndare odemokratiska etiketter i tid och otid för att utmåla Sverigevänner som annat än försvarare av vårt land, vår kultur och vår framtid.

Krassman sa...

@Anonym 14.24
Vad är upplåter Sverige och vilka uppmuntrar människosmuggling? Nu får du allt utveckla dig lite Anonym. Mig veterligen så är till och med Sverige och den borgerliga regeringen och säljer övervakningssystem till Libyen för att man skall kunna fängsla människor som är på flykt.

Flyktingar och invandrare, vad är problemet? Vissa länder klassar människor som flyktingar från vissa länder medan andra inte gör det. Det är nationell lagstiftning och riksdagen som avgör det, inte Genevekonventionen, i alla fall enligt det statsskicket vi har.

Vad är en Sverigevän? Är det någon som vill Sveriges bästa eller är det någon som tror att stängda gränser, kulturell enfald, att behandla alla som faller utanför hetro normen och kärnfamiljen som en paria i samhället och någon som tror att könsrollerna går i arv?

Om någon tycker att min etiketter som jag sätter på andras politik i debatten är felaktiga så går det alldeles utmärkt att bemöta mina argument med egna argument för att påvisa min felaktiga etikettering. Det funkat INTE att göra som du gör att bara säga att det jag säger är fel utan att ha argument för sin sak. Välkommen igen, du anonyma vän.

Ett par frågor till bara, vad är försvarare av vårt land? Är det försvaret? Vad är vår kultur? Och är Sveriges framtid avhängigt på dessa två frågor, inga andra.