tisdag, mars 30, 2010

KD större än Centern

Idag så presenterar Aftonbladet och United Minds sin senaste opinionsundersökning vilket hade en intressant skillnad jämfört med andra mätningar. Skillnaden mellan blocken har i United Minds mätning minskat från elva procent till de rödgrönas fördel i januari till förra månaden då fördelen minskat till 8,6 procent och nu är skillnaden mellan blocken på 2,6 procent. Carl Melin konstaterar att det är en normalisering inom opinionen som pågår vilket vi även kunnat se i andra mätningar.


Vad vi dock inte sett på ett tag är att Kristdemokraterna är större än Centerpartiet vilket ytterligare belyser problemet inom den borgerliga alliansen, och i synnerhet problemen för Centerpartiet. SD ligger i mätningen på 5,5 procentenheter och utmålas på något märkligt sätt återigen som vågmästare om detta vore valresultatet. SD har tydligt uttryckt att de aldrig kommer att stödja en regering som leds av Mona Sahlin och Reinfeldt har meddelat att han tänker sitta kvar, även om alliansen inte får nytt förtroende. Det finns alltså bara ett alternativ att rösta på om man vill inte vill se SD som vågmästare, nämligen på de rödgröna.


I mätningen så backar samtliga partier i den rödgröna oppositionen vilket natrurligtvis inte är några glada nyheter. Största tappet gör Miljöpartiet på 2,3 procentenheter men jag är helt övertygad att vårens valrörelse med dagar som 1:a maj återigen kommer att lyfta siffrorna för den rödgröna oppositionen. Men det kommer inte ske av sig självt. Idag är det 174 dagar kvar till valet och nu handlar det om att fokusera på att kommunicera vår politik och det vägval som Sverige står inför i höstens val. Nu duger det inte att sitta och häcka på interna möten längre, ut och möt väljare är min uppmaning. Våra motståndare kommer nämligen att göra det.


Gammelmedia på detta:
Aftonbladet ,Nymedia på detta:
Peter Andersson , Tokmoderaten , Alliansfritt SverigeKrassman, In Your Face

Inga kommentarer: