tisdag, mars 30, 2010

LÖGN

Jimmie Åkesson och Carina Herrstedt från SD svara idag på Åsa Regnérs och Mats Wingborgs artikel, om att SD har Sveriges mest extrema familjepolitik. De två SD företrädarna börjar sin artikel med följande: "Ett av de exempel som Regnér anför som belägg för SD:s påstådda familjepolitiska extremism är att vi, som enda parti, vill avskaffa alla former av tvångskvotering inom föräldraförsäkringen och i stället låta föräldrarna själva välja hur de vill dela upp föräldraledigheten."

Det är ful att ljuga, Jimmie...eller har jag missat något?

Jag har själv läst Regnérs och Wingborgs artikel ett antal gånger, och den som kan hitta vart dessa två skribenter lyfter SD:s syn på föräldraförsäkring kan väl visa mig detta. Jag kan nämligen inte hitta det som Åkesson och Herrstedt påstår. Om Regnér och Wingborg tagit upp detta vid ett annat tillfälle eller i en annan artikel så skall det framgå. Så länge det inte gör det tar jag Åkessons och Herrstedts ingång i artikeln som ren lögn.

Skribenterna väljer konskvent att INTE bemöta kontreta exempel som Regnér och Wingborg tar upp i sin artikel. Det räcker med ett av dessa för att visa att SD inte står för en jämställd politik där homosexuella och hetrosexuella har samma rättigheter. SD motsätter sig homosexuellas möjlighet­ att gifta sig och att adoptera barn. Så länge inte SD:s toppföreträdare kan hålla sig till att bemöta faktiska påståenden utan istället väljer att fabricera egna så förutsätter jag att resten av texten även den är lögn.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

magnus sa...

Där har du en poäng. Men jag tycker inte att de som kritiserade SD hade någon vettig kritik, eller snarare höll jag med SD på de punkter rörande SD:s politik som de räknade upp.

Dock var i deras punkter Söders märkliga uttalande inte SD:s politik. Vidare är Regnér och Wingborg osanna med att SD vill förbjuda homosexuella att adoptera. Frågan gällde endast internationella adoptioner (det finns andra), och SD hade samma politik och argument som KD samt en faktiskt de flesta remissinstanserna. Det handlar om att när man tar beslut utgå från barnets rätt till både en mamma och pappa. Verkligheten har gett SD rätt om att beslutet var kontraproduktivt och skadade adoption.

Att den felaktiga anklagelsen med felaktig tolkning av detta upprepas i det eviga -- även av dig? -- är inte så smakfullt.

Att det finns nedärvda egenskaper som skiljer könen är även min ståndpunkt. Den straffas i dagens allting utjämnande feministiska diskurs där allt är konstruktion. Lyssnade igår i en halvtimme på en som menade att beskrivning av krig var heteronormativ bla-bla-bla för att det mest var män i berättelserna fastän kvinnliga soldater fanns. Det får 10- och 100-tals milj i forskningsanslag. Mörker!

Nej, det var bra reklam som Regnér och Wingborg gav SD!

Unknown sa...

Magnus: håller du också med om att inseminering och äktenskapet ska tas i från samkönade par? För att det står i deras partiprogram kan du inte förneka. Om jag vore du skulle jag dessutom sluta gömma mig bakom mamma-pappaargumentet, det finns nämligen ingenting som säger att ett barn fråntas den ena föräldern bara för att de inte lever ihop. Och om det är just samlevnaden som är viktig, kan du börja slåss mot skilsmässor istället.

Det finns helt enkelt inet vettigt försvar för SDa politik, och än mindre kan man påstå att de är HBT-vänliga. Du kanske borde öppna sinnet och lyssna på vad hbt-aktivister och feminister vill säga, istället för att klmra dig fast vid alla utslitna arguemnt mot dem.

Ulf Vargek sa...

Sverigedemokraternas familjepolitik bygger i grund och botten på ultra konservativa kristna värderingar som inte hör hemma i ett modernt demokratiskt samhälle.

Förövrigt tycker jag inte om folk som inte kan stå för sina åsikter utan måste gömma sig bakom anonyma pseudonymer.

http://ulf-vargek.blogspot.com/2010/03/ett-homofob-partis-familjepolitik.html

Krassman sa...

@magnus123(at)live.se
Jag har en poäng för att jag har rätt. Jimmie Åkesson vägrar konsekvent att svara på Regnér och Wiborgs faktiska påståenden och hittar på egna frågor att svara på. För att motverka bilden av SD:s extrema familjepolitik.

Frågan varför sexuell läggning skall vara ett kriterium som skiljer människor år när det gäller svensk lagstiftning är fortfarande obesvarad, så även av dig. Jag fattar fortfarande inte varför SD och du tycker att homosexuella inte skall ha samma rättigheter som heterosexuella. Kan du vara snäll och svara på frågan, det skulle vara smakfullt av dig.

Ett påstående är inte det samma som en anklagelse. En anklagelse syftar till att beskriva en felaktighet eller något som kan misstänks vara brottsligt. Min och Regnérs formulering är ett påstående som skall bäst bemöts med ett svar från den som frågan ställs till.

Vilka egenskaper är det som är nedärvad enligt dig? Hur många krig har kvinnor startat? Fundera på den innan du börjar analysera feminismens alla frågeställningar. Hade det bara funnits kvinnor så är det självklart att det även hade funnits krig.

Freddy sa...

Själva idén och rubriksättningen på Herrstedts och Åkessons artikel är befängd.

Björn Söder, partisekreterare, är i högsta grad verksam inom partiet. För bara några år sedan hoppade han ju på Pride som en yttring av perversiteter.

Något som närbesläktade nationalistiska, värdekonservativa regeringar i Europa beslutat sig att förbjuda till följd av polisiär verksamhet mot de som mot förbud beslutat sig för att arrangera evenemanget.

Inför valet 2002 sköt de ner samtliga fem frågor som RFSL gav alla partier och var således värre än KD i fråga om HBT-rättigheter. Däribland var de, som enda parti, de enda som ville behålla bastuklubblagen.

Även om partiet aldrig gav någon vettig förklaring på deras syn om att låta partnerskapslagen införlivas i äktenskapsbalken så var ju ett flertal av deras högsta höns involverade i eller länkade till kampanjer som "Bevara Äktenskapet".

De motsätter ju sig också adoption eller insemination för homosexuella par.

Inte nog med det har ju partiet en mycket trevlig blogg-kultur där de bland annat skrivit om "homolobbyn" i rätt nedvärderande ordalag.

Nej, att SD skulle vara HBT-vänligt är ju inget annat än ett för tidigt publicerat aprilskämt.