torsdag, mars 18, 2010

Något för stilakuten

Vi har alla kunnat följa sågningen av den borgerliga alliansens logotype som presenterades här om veckan. Det har talats om Animal Planet och storheter som Ernst Bilgren, Henry Bronnet och Karin Frisell har sågat den totalt. Frisell kallade loggan för ett försök att tvätta bort gubbstämpeln och bli ungdomlig och folklig och Bronnet att den var till för fårskallar.
Bild av M K Eriksson

Vi har även den uppmärksammade klädkoden som Moderaterna presenterat. På alla bilder skall Moderaterna enligt dessa statuter vara avslappnade, trygga i sig själva och lätta att tycka om. De är inte arroganta, nonchalanta överdrivet allvarliga eller klämkäcka. Detta oavsett fråga eller sammanhang som bilden används för. Genom detta skall Moderaterna förtjäna att kallas "nya moderaterna".

Idag kan vi även läsa att Moderaternas hemsida får ett uselt betyg när det gäller anpassning för personer med funktionsnedsättningar. Inget partis sajt fick bra betyg men Socialdemokraterna, Miljöpartiet och KD:s är minst dåliga. Allt enligt en rapport från företaget Funka nu. Enligt Susanna Laurin, vd på Funka nu, är Moderaternas sajt en av de sämsta hon sett på länge med stora tekniska problem, en design med dålig kontrast samt många banners som man ska klicka på och som ger ett förvirrat intryck.

Hur ett parti uppfattas i dessa avseenden är viktigt och samtliga partier arbetar med dessa bitar genom olika PR byråer. Jag kan dock konstatera att bilden av Moderaterna vid det här laget mer liknar ett fall för Stilakuten. Har dessutom hört att SD nu söker en PR byrå. De har utlovat full anonymitet till firman som vinner upphandlingen, man kan ju bara undra varför SD går ut med en sådan garanti.

Gammelmedia på detta:
Newsmill, SvD , Aftonbladet ,
DN

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Unknown sa...

Kristian, för en gångs skull håller jag med dig i sak. Loggan är usel.