lördag, mars 27, 2010

SD får 22 procent om du inte säger ifrån

UPPDATERAD 28/3

Fördomar, okunskap och rädsla är alla grundstenar som finns hos de personer som utvecklar främlingsfientlighet och rasistiska åsikter, den vetskapen är ingen nyhet. De flesta tar aktivt ställning mot dessa strömningar på ett generellt plan när debatten förs, men när debatten kommer närmare den enskilde, det är då det bli svårt. Att det finns en utbredd "vardagsrasism" känner nog de flesta. Nu har det gjorts en undersökning på ämnet, och hur man väljer att bemöta den, om man nu gör det.

Dyker ämnet upp på nästa skiva, gör något åt det!

Tankesmedjan Fores presenterar idag undersökningen och analysen är att vi måste som enskilda individer våga stå upp och bemöta rasism hos grannar, kolleger eller släktingar – person till person. Undersökningen visar att dessa attityder inte är avgränsade till vissa specifika grupper, utan i allra högsta grad närvarande i många svenskars vardag. På frågan ”Har du någon vän eller släkting som du tycker har främlingsfientliga åsikter?” svarade nära hälften, 45 procent, ja. När det gällde om de tillfrågade hade någon vän eller släkting som avsåg att rösta på SD svarade 22 procent ja, 54 procent nej och 22 procent att de inte visste.

Fores har frågat vad som är rätt att göra om man har någon i sin närhet med främlingsfientliga sympatier. Hela fyra av tio svarar nej på frågan om de försökt få sin vän/släkting att ändra sina främlingsfientliga åsikter. Undersökning visar även att högutbildade kvinnor i åldrarna 45–59 år är mest benägna att ta strid mot främlingsfientliga åsikter i sin närhet. Över huvud taget är könsskillnaden påtaglig. Medan sju av tio kvinnor har försökt bemöta rasism bland släkt och vänner är det bland männen en majoritet som inte gjort det. Minst redo att ta debatten är män över 60 år med högst grundskoleutbildning.

Eftersom mytbildning är grogrunden för rasism lanserar Fores en särskild sajt, migrationsinfo.se där man kommer samla vi lättillgängligt fakta och forskning om invandringen till Sverige. Något att fundera på inför nästa barnkalas, släktmiddag, kräftskiva, midsommarfirande och kickoff med jobbar kompisarna. Så länge vi inte "vågar" ta debatten med de som vi har närmast så riskerar vi att få ett främlingsfientligt parti som får 22 procent av rösterna i höstens riksdagsval och kommer alltså bli Sveriges tredje största parti, en början på ett fjärde rike.

Ser nu i gammelmedia att SD satsar på att bli Sveriges största parti. Inte helt oväntat med tanke på den beräkningen som undersökningen Fores gjort. Med 22 procent så skulle SD kunna bli Sveriges tredje största parti. Vi känner dock igen ambitionsnivån från Centerpartiet och vi vet ju alla hur det har slutat. SD kommer inte få välsignelsen från "verklighetens folk". I Sverige så tror man nämligen inte på ett samhälle med ökade klyftor mellan människor, det visar alla opinionsmätningar.

Gammelmedia på detta:
DN , SvD

Nymedia på detta:
Awickdone ,
Kent Persson , Kommunisternas blogg , Dennis Nisson

Krassman, In Your Face

13 kommentarer:

Mattias sa...

Nej. det svenska invandringspolitiken är en katastrof och de som inte tycker det är inte insatta i ämnet. de sitter på sina idealistiska höga hästar och TROR att systemet fungerar när det i själva verket urholkar rättsmedvetandet. Sverige har inget ansvar för att ta emot folk som vill ha ett -bättre- liv. de är som alla redan vet inte FLYKTINGAR, dvs det som vänstern och media unisont skriver. man vilseleder sig själv. jag tror det är nåt med kompetensen och den svenska skolan. man lär sig aldrig att ifrågasätta den rådande normen, åsiktshegemonin.

Ulf Vargek sa...

Ja debatten måste tas därför gjorde jag en liten analys på min blogg av detta "Parti".

Anonym sa...

SD får enbart röster för att invandringspolitiken är en katastrof. Så länge den behålls desto fler röster får SD. Det har inget med främlingsfientlighet att göra. Det har med ekonomi att göra.

Åke Blomdahl sa...

Du säger: "Fördomar, okunskap och rädsla är alla grundstenar som finns hos de personer som utvecklar främlingsfientlighet och rasistiska åsikter, den vetskapen är ingen nyhet."

Naturligtvis finns det folk med fördomar, men de finns i alla läger. Den största fördomen och "rasismen" om jag får uttrycka mig så är att svenskarna av alla folk här i världen (eller är det den vita rasen?) inte skulle ha rätt till vårt eget land. En annan att invandrarna på något vis är bättre och finare, att de har en högre kultur etc.

Folk är som folk är mest. Om ett folk uppe i norden är dumma nog att inte försvara sina rättigheter, det är klart att det finns många som packar väskorna. Vi lever på en överbefolkad planet.

Krassman sa...

@Åke Blomdahl
Förstår inte riktigt vad du försöker att berätta med din kommentar. Just att göra skillnad på att ett folk eller en kultur skulle vara något annat värd än en annan ser väl jag som problemet.

Rätten till ett "eget" land vet jag knappast om det finns någon lag som säger. Rätten till ett land och en nationallitet är en sak, men ett eget land?

Vilka rättigheter är det som "folk" i norden inte försvarar menar du? De som befolkade Sverige packade ju även vi väskorna en gång i tiden, då var det drömmen om ett bättre land i väster som hägrade. Tur att det landet var stort, glest befolkat och var solidariskt. Precis som Sverige är idag, eller hur Åke?

Krassman sa...

@Mattias
Vad är rättsmedvetandet för något? Vi har ett ansvar, det har vi lagstiftat. De som söker sig hit för ätt bättre liv och vill stanna får ansöka om att göra det. Oavsett om du flyr krig eller flyttar hit för att du funnit den stora kärleken.

Det där vänstern, vilka nu de är, och media inte skulle hålla skillnad på flyktingar, invandrare är ju bara strunt Mattias. Tur att det finns sådan goda utbildare som dig själv då om nu skolan inte berättar tillräckligt som politiken som styr flykting och invandringspolitiken.

Erik sa...

Sverige liknar ju mer och mer "1984" Det är bara en tidsfråga innan du får en elstöt om du ens skulle våga TÄNKA tanken om ett svenskt Sverige.

Allvarligt talat så tas ju INTE debatten nån jävla stans! Debatteras den j-lä koloniseringen av Sverige så kan man vara helt säker på att det görs fullständigt ensidigt och i 9 fall av 10 med totalt förvrängd information som väl filtrerats för att INTE avspegla verkligheten.
Rösta nationellt 2010. Stoppa avsvenskningen av VÅRT land. Det är fan mer än nog nu!

Roger Svensson sa...

Samma sorts tankepoliser som i forna Sovjet. Låt mig bara omformulera inlägget en smula …

”Fördomar, okunskap och rädsla är alla grundstenar som finns hos de personer som utvecklar folkfientlighet och kapitalistiska åsikter, den vetskapen är ingen nyhet. De flesta tar aktivt ställning mot dessa strömningar på ett generellt plan när debatten förs, men när debatten kommer närmare den enskilde, det är då det bli svårt. Att det finns en utbredd "vardagskapitalism" känner nog de flesta. Nu har det gjorts en undersökning på ämnet, och hur man väljer att bemöta den, om man nu gör det.

Centralkommitténs arbetsutskott för folkfientlig verksamhet presenterar idag undersökningen och analysen är att vi måste som enskilda individer våga stå upp och bemöta borgerliga värderingar hos grannar, kolleger eller släktingar – person till person. Undersökningen visar att dessa attityder inte är avgränsade till vissa specifika grupper, utan i allra högsta grad närvarande i många Sovjetmedborgares vardag. På frågan ”Har du någon vän eller släkting som du tycker har borgerliga åsikter?” svarade nära hälften, 45 procent, ja. När det gällde om de tillfrågade hade någon vän eller släkting som hyste sympatier för den kapitalistiska västvärlden svarade 22 procent ja, 54 procent nej och 22 procent att de inte visste.

Centralkommitténs arbetsutskott har frågat vad som är rätt att göra om man har någon i sin närhet med borgerliga sympatier. Hela fyra av tio svarar nej på frågan om de försökt få sin vän/släkting att ändra sina borgerliga åsikter. Undersökning visar även att högutbildade kvinnor i åldrarna 45–59 år är mest benägna att ta strid mot folkfientliga åsikter i sin närhet. Över huvud taget är könsskillnaden påtaglig. Medan sju av tio kvinnor har försökt bemöta folkfientliga åsikter bland släkt och vänner är det bland männen en majoritet som inte gjort det. Minst redo att ta debatten är män över 60 år med högst grundskoleutbildning.

Eftersom mytbildning är grogrunden för borgerliga värderingar lanserar centralkommitténs arbetsutskott ett särskilt kampanjmaterial där man kommer samla vi lättillgängligt fakta och forskning om socialismen i Sovjet. Något att fundera på inför nästa barnkalas, släktmiddag, och stormöte med arbetskamrater. Så länge vi inte "vågar" ta debatten med de som vi har närmast så riskerar vi att 22 procent av befolkningen sympatiserar med anti-Sovjetiska krafter, en början på ett fjärde rike.”

Anonym sa...

Krassman, jag har själv fått höra i debatter att det inte är skillnad på flyktingar och invandrare av vänsteranhängare.

Krassman, vilka fördelar kan du nämna med invandringen från MÖ? På vilket sätt har tex Malmös konkurrenskraft ökat?

Och vilka fördelar har islam fört med sig till Sverige?

Krassman sa...

@Anonym
Men snälla du, du har hört i debatter...du påpekade väl då att det är en stor skillnad på dessa två grupper enligt lagstiftningen. Det hade givit dig rätt nämligen.

På vilket sätt har Sverige blivit ett framgångsland jämfört med andra anonym. Vad har gjort att Sverige har bland de högsta levnadsstandarden i världen. Tror du det är för att vi haft en politik med öppna gränser eller tror du det är för att man haft stängda gränser sett Sverige som en homogen nation av människor med samma ursprung och kultur. Kom igen nu va!

Du kan väl ge mig siffror på där en by i Sverige där bara en kultur och en etnicitet lever och visa att den är producerande och oberoende av omvärlden. Sedan kan du ju även visa vilka fördelar andra religioner haft för Sverige.

Jag har fått höra av rasister att homosexuella inte är lika mycket värda som andra. SD går nu till val på att riva upp den lagen om könsneutrala äktenskap vilket tydligt visar att det är detta dom står för.

Anonym sa...

när det blir sämre tider håller man hårt om, de sina. bLOD ÄR tjockare än vatten må va en gammal o sliten fras, men sanning ligger det nog i den.
DÅ ALLT VI HÖR TALAS OM O VET ATT VÅRA FÄNGELSER ÄR SPRÄNGFYLLDA UTAV ICKE SVENSKAR..

Min råst detta härliga år 2010 ligger >i SDs händer!

Jonatan sa...

Jag tror att kräftskivorna 2010, med snaps som förlöser tungor, kommer att bidra med en ansenlig mängd röster åt SD. PK-folket kommer att bli helt överkörda när de sitter där med sina banala Vallon- och pizzaargument. Snarare kommer de nationellt sinnade att stärka alla dem som vacklar. Folk kommer att vara mer frispråkiga nu när riuksdagsplatserna är säkrade.

Erik sa...

Jamen hallå! Det finns överhuvudtaget inget samband mellan mångkulturen i Sverige och välfärden. Sveriges framgångar och våra stora framgångsrika företag grundlades näst intill samtliga INNAN massinvandringen till Sverige startade. Är det nåt som har hänt efter massinvandringen så är det ju snarare så att Sverige sjunkit som en gråsten i listorna över världens rikare länder. Sluta skriv smörja och rena lögner för f-n.