fredag, april 09, 2010

Borg bör hålla sig till manus

Den 29:e mars publicerade den Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström (med pärlhalsband och allt) ett blogginlägg där hon jublade över att inkomstskillnaderna i Sverige ökade. Hennes poäng med sitt resonemang kring de ökande skillnaderna var att det är bra med ett jobb och en lön. Ett exempel hon använde var New York. Där visade det sig att brottsligheten gick ner dramatisk när inkomstskillnaderna ökade, därför var det det alltså bra med dessa ökade skillnader.


Hennes partikamrat och finansminister Anders Borg vill dock inte jubla de ökade inkomstklyftorna, i alla fall inte i offentlighetens ljus. I det ljuset vill han snarare förneka dom. Under gårdagens pressträff så uppgav Borg att "samlat har inkomstskillnaderna minskat". Om man däremot själv läser hans underlag så framgår det ganska tydligt att Borg fått det hela om bakfoten, eller så blev han helt enkelt ljusskygg. I hans underlag står nämligen följande
"I likhet med omvärlden har inkomstspridningen ökat även i Sverige under de senaste 20 åren".

Inkomstskillnaderna ökade både 2007 och 2008, och fortsätter att göra det även under 2009 och 2010. Borgs lilla lögn är nu ute i dagsljuset och vi får väl se om han nu i efterhand kommer att använda sig av samma resonemang kring skillnaderna som Katarina Brännström gjorde i sitt kultförklarade blogginlägg från den 29:e mars. Spänningen om vi kommer att få höra Borg säga att de ökade skillnaderna är bra - för att brottsligheten går ner, är olidlig. Det skulle ju i alla fall göra Anders Borg till en bättre justitieminister än Betrice Ask.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: