fredag, april 16, 2010

Fakta mot flummet

Idag presenterar Alliansfritt Sverige sin rapport "Dags för klarspråk". Den visar utvecklingen i arbetslöshet och sysselsättning under den förra mandatperioden då Socialdemokraterna styrde och den nu pågående mandatperioden med Alliansen.

Rapporten slår fast följande:
  • Arbetslösheten var hög i början på 00-talet, under Socialdemokraternas styre. Den började dock vända nedåt under våren 2005.

  • Nedgången i arbetslösheten fortsatte under Alliansens styre, men avtog för att sedan nå nivåer som är betydligt högre än vid maktövertagandet.

  • Sysselsättningsgraden är sonika bevisligen betydligt lägre, och andelen arbetslösa betydligt högre än vid maktövertagandet 2006.
Den borgerliga regeringen har visat god kreativitet när det gäller siffror för både sysselsättningen, arbetslösheten och utanförskapet. Det har trixats med siffror, skrivits om egna uttalanden och begåtts uppenbara felaktigheter under debatter i publikationer. Om det inte är så att den sittande regeringen medvetet försöker att vilseleda folket så borde även de välkomna Alliansfritt Sveriges initiativ och använda rapporten för att ge en korrekt bild av jobblinjens effekter på arbetslösheten och sysselsättningen.

Gammelmedia på siffertrixandet:
DN / SvD /

Nymedia på detta:
Alliansfritt Sverige / Peter Andersson / Peter Högberg / Johan Westerholm / Kulturbloggen

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Johanna Graf sa...

Ja, men det intressanta är hur en socialdemokratisk regering skulle klarat krisen? Man kan vara raljerande och säga att "borgerliga regeringar har alltd råkat styra när det råkat bli kris, men vem fan vill rösta på en regering som alltid har otur?", men det ärliga vore ju faktikt att jämföra hur denna borgerliga regeringn klarat krisen jämfört med andra regeringar? Har Sverige och A Borg med sitt "skattesänkningar-ger-jobb-axperiment" klarat arbetslösheten bättre än jämförbara europeiska industriländer? Ja, här börjar det bli intressant, eller hur Krassman? Där har du nåt att ta fram siffror som sparkar på!

Harry P sa...

Bra talat Johanna. Som vanligt är det lätt ett sitta vid sidan av planen och skrika på hur spelet skall föras. En av S paradgrenar för övrigt.