fredag, april 30, 2010

Med en röd storm i ryggen

Rubriken är hämtad från Tokmoderatens inlägg om dagens mätning från Synovate. Mätningen visar att det rödgröna försprånget i opinionen närmast har fördubblats. Siffrorna ger oss 8,1 procentenheters försprång mot de borgerliga regeringspartierna. I förra mätningen var övertaget 4,6 procent och samtliga partier inom de rödgröna ökar i denna mätning, endast Moderaterna visar på ett ökat stöd hos den borgerliga alliansen.

Återigen har KD hittat hem och hamnar utanför riksdagens fyraprocentsspärr. Visst kommer vi känna av stödet på 1:a maj som är arbetarrörelsens dag men det finns även en risk med detta. Vårkampanjen har precis inletts och de positiva siffrorna kan ha en demobiliserande effekt. Vi får absolut inte slå av på takten och tro att detta redan är klart.

Våra motståndare kommer att kämpa in i sista sekund och de har så oändligt mycket mer resurser och kapital att kunna använda till sin valrörelse än vad vi har. Vi har vår politik och den måste vi tala om ända tills vallokalerna stänger den 19:e september. Detta måste vi göra oavsett om vi fortsätter att leda i alla mätningar som publiceras fram till valdagen.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen / Aftonbladet2

Nymedia på detta:
Tokmoderaten / Peter Andersson / Johan Westerholm / Röda Berget / Peter Högberg / Kent Persson /Karin Bergh /Veronica Palm /S-buzz / Svensson / Rasmus Lenefors / Kulturbloggen /
Rödgrönt /Martin Moberg / Peter Swdenmark /Mats Engström / Robert Noord / Roger Jönsson /Alltid rött alltid rätt / Bloggarna /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Tänk nu på att detta var INNAN Maria W kackade i eget bo och förkunnade bensinskattehöjningar - dvs dödade MP på landsorten. Åter tittar det lilla "bilhatarpartiet" fram. Och utan MP är det ett hela annnat race. Mona har ju tyvärr satt sig i en krängande, läckande båt med Maria i fören och Ohly i aktern som hon skall försöka ro utan att tappar årorna!