torsdag, april 08, 2010

Moderaterna, partiet för de redan rika

En vecka kvar till vårbudgeten och det skall bli spännande och se hur stora klyftorna i samhället kommer bli enligt alliansens senaste kalkyler. Kritiken mot den orättvisa fördelningen av de lagad budgetarna har varit konstant, och med de senaste siffrorna från finansdepartementet så kommer de sannolikt att öka. De slår nämligen fast att vinnarna på regeringens förda politik är män och personer med de högsta inkomsterna.

Grupper med årsinkomster på mellan 284 000 kronor och 620 000 kronor har fått se sina inkomster öka mest under den senaste mandatperioden. Siffror som Socialdemokraterna idag presenterade från Riksdagens utredningstjänst (RUT) visar att de som tjänar mest, cirka 50 000 personer med inkomst på en miljon kronor eller mer per år, tillsammans fått 3,6 miljarder kronor genom regeringens politik. Vilket är nästan lika mycket som de 25 procent som tjänar minst fått, 3,7 miljarder kronor. Sverige tjänar på rättvisa, något som uppenbart Moderaterna, partiet för dom rika aldrig menat, utan bara talat om.


Gammelmedia på detta:
Aftonbladet
, DN , SvD , DN2

Nymedia på detta:
Johan Westerholm , Ulrika Falk , Alliansfritt Sverige
, Peter Högberg , Martin Moberg , S-buzz

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

verkligheten sa...

En grundkurs i skatter:

Olle har en inkomst på 100 kr före skatt.
Gösta har en inkomst på 200 kr före skatt.

Skatten är på 50%.
-Olle får 50 kr över.
-Gösta får 100 kr över.

Skatten sänks till 25%.
-Olle får nu 75 kr över.
-Gösta får nu 150 kr över.

Olle har tjänat 25 kr på skattesänkningen.
Gösta har tjänat 50 kr på skattesänkningen.

Resultat: Rika Gösta har tjänat mest på skattesänkningen. Glappet mellan rika Gösta och fattiga Olle har ökat.

Slutsats: Socialister ser hellre att skillnaderna mellan fattiga och rika är minimal än att både fattiga och rika blir rikare.

Krassman sa...

@Verkligheten
Det är fördelningen av resureserna detta handlar om, inte den faktiska skillnaden i pengar räknat. Dessutom så har ju inte skatten sänkts lika mycket för alla i verkligheten, till skillnad från det exempel som "verkligheten" här presenterar.

Slutsats I: Socialister och Socialdemokrater vill se att fördelningen av smahällets resureser sker enligt följande. Skatt efter förmåga och fördelning efter behov.

Slutsats II: Borgerliga vill fördela samhällets resurser enligt följande: Den som redan har skall ännu mer ha, och den som inget har skall heller inget få.

Vi kan ju även påbörja en grundkurs i ekonomi, som kan ligga till grund för grundkursen i skatter:

Rgereingen sänker skatten med 100 miljarder för att skapa jobb. Inga jobb skapas och statens överskot reduceras till ett underskott på 70 miljarder. Sista steget av skattesäkningen på 10 miljarder gjordes på lånade pengar. Något som kommer att kosta staten ännu mer framöver, för man lånar väl inte gratis.

Erik sa...

Moderaterna är partiet för de redan rika och de som vill ha en ärlig chans att i framtiden ha möjligheten att bli rika.

De rödgröna är "partiet" för de som inte har och som vill ha av de som har eller kommer få.

verkligheten sa...

En grundkurs i ekonomi:

-Exempel från Verkligheten.
Land A har ett skattesystem som liknar Sveriges där de rika har högre skatt än de fattiga. Medelskatten ligger kring 45%.

Land A inför en plattskatt på 30% för alla som innebär en direkt sänkning av statens inkomster med ungefär 15%.

Efter fyra år av denna nya skattenivå så kan man se hur detta har påverkat ekonomin.

En socialist skulle nu säga att skatteinkomsterna ligger kvar där se hamnade efter sänkningen.

En person som har den minska illa kunskap om ekonomi skulle dock säga någonting helt annat, dvs att skatteinkomsterna har ÖKAT kraftigt.

Och vi kan se från verkligheten att efter fyra år med de nya skattesatserna så hade skatteinkomsterna ÖKAT med 35% för land A (35% mer än originalinkomsten så klart).

Slutsats: Socialister ignorerar verkligheten och vetenskapliga undersökningar när detta går tvärt emot av vad deras ideologi säger. Ett annat exempel på detta verklighetsförakt är att socialister blundar för att vi befinner oss i en global finanskris som påverkat den Svenska ekonomin. Om nu detta ändå påpekas så försöker de ljuga rätt ut ock påstå att det är den fria marknaden som orsakade krisen när faktum är att det var just reglering av marknaden som var orsaken (amerikanska staten tvingade bankerna att låna ut bolån till folk som saknade täckning). Att skatteinkomsterna ÖKADE i flera månader efter alliansens skattesänkningar ignorerar man också så klart.

Sammanfattning: Sänker man en för hög skatt så ÖKAR skatteinkomsterna.

Socialdemokraterna vet detta så klart, men ändå så vill de höja skatterna om de vinner valet, som de alltså VET kommet att sänka statens skatteinkomster.

Sabotage med flit alltså.
Socialdemokraternas motto: "Allt för makten".