onsdag, april 07, 2010

Varför lära sig av misstagen

Miljöminister Andreas Carlgren (C) meddelade idag att det blir en licensjakt på varg även nästa år. Hur stor den blir och hur den ska genomföras bestäms först sedan utvärderingen av årets jakt är genomförd, men skjutas skall det. Carlgren hävdar ånyo att det är för att rädda stammen från inavel som är grunden till beslutet, som förra gången. Det är alltså inte varghatet från jägarlobbyn eller bara ren dumhet som får Carlgren att utlova fortsatt licensjakt, i alla fall vad vi vet så här långt.


Vad jag kunnat läsa mig till så sköts inga vargar med några större defekter från inavel vid den förra licensjakten. Hur man nu skall kunna särskilja friska djur från sjuka skall bli intressant att se, eftersom man uppenbart inte ens kunde förhindra en överskjutning förra gången. På två dagar sköt man av 10 procent av hela det svenska beståndet och det skall bli spännande och se utvärderingen från årets jakt.

Oavsett så meddelar alltså Carlgren att det skall skjutas fler. Fort men fel kan tyckas och frågan om varför man inte utreder först innan man börjar lova saker är ju intressant att ställa. Som om den borgerliga regeringen inte gjort tillräckligt med blunders på det sättet redan. Men det är väl klart, detta är väl att se som det vallöfte Centerpartiet fått från Reinfeldt för att på något sätt rädda det sjunkande partiet från total undergång.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , SvD2 , DN2 , Aftonbladet , Expressen


Nymedia på detta:
Alliansfritt Sverige

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: