måndag, april 12, 2010

100 000 fler gör det lätt

Att ifrågasätta förtroendemätningar är en sak, men när förtroendet för politiken ifrågasätts är det något helt annat. Den borgerliga regeringens jobbpolitik har sjunkit i förtroende allt sedan förra riksdagsvalet visar en ny opinionsundersökning, som SVT låtit göra. Den visar naturligtvis även att den rödgröna oppositionen har övertaget i frågan.

Westanders Sifoundersöknig har sedan länge visat Socialdemokraternas övertaget på området men nu visar alltså även SVT:s undersökning samma resultat. Gäller det jobben så är det oppositionen man skal rösta på, och inte den sittande regeringen. Valåret 2006 gjorde SVT en likadan undersökning. Då fanns förtroendet hos de borgerliga med 46 procent av väljarna och 34 procent stödde då den socialdemokratiska regeringen.

Reinfeldt gick till val på att minska utanförskapet 2006. Det hat ökat med 70 000 personer, Vi har idag 100 000 fler arbetslösa och en ungdomsarbetslösheten som ligger på cirka 25 procent. Detta dränerar svensk ekonomi för lång tid framöver och istället för aktiva insatser från politiken så försöker man motverka arbetslösheten med skattesänkningar på lånade pengar. En strategi som jag tror kommer att kosta Fredrik Reinfeldt och Allinasen valsegern.

Gammelmedia på detta:
SVT ,

Nymedia på detta:
Johan Westerholm , S-buzz ,

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: