tisdag, april 13, 2010

Nej Littorin, det är ett fiasko

I ett försök, inspirerat från den centrala politbyrån i Kreml, utfäste Sven-Otto Littorin det så kallade "lyftet". Detta nydanade och visionära lyft syftade till något så unikt som att lyfta Sverige, med hjälp av praktikplatser. Inget fel i det kanske men när tittade på siffrorna som nämndes av Littorin så tittade smilgroparna fram ordentligt på Krassman.

Enligt en beräkning från Arbetsförmedlingen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) figurerar siffror mellan 110.000—130.000 personer kan komma att sysselsättas inom detta "Lyft". Dessutom skulle statliga myndigheter och verk ska stå för hälften av platserna, vilket alltså kan motsvara 55.000—65.000 personer.

Idag meddelar dock Littorin att "lyftet" kommer få en någon annan utformning. Regeringen backar nämligen från sitt krav på att myndigheter ska ge 65 000 arbetslösa praktik. "Vi kan konstatera att vi inte kommer att uppnå målet. Självfallet tvingar vi inte myndigheterna att ta emot praktikanter", säger arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) till Dagens Industri.

I vårbudgeten, som presenteras på torsdag, har antalet praktikplatser reviderats ned rejält berättar Littorin. Men Littorin vill inte kalla det hela ett fiasko. "Det är långt ifrån ett fiasko. Jag är glad över att vi kommer att ha 10 000 praktikplatser", säger Littorin på fullaste allvar. Är det någon som tycker det är konstigt att Moderaternas jobbpolitik rasar i förtroende? Vi får väl se hur det blir med den andra halvan av de 110.000—130.000 praktikplatserna som kommuner och Landsting skall ordna.

Gammelmedia på detta:

SvD
, DI
, DN

Nymedia på detta:
Ett hjärta rött
, Fredriks blogg ,

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är ren såpbubble politik som han och hans medarbetare för.

Ha en trevlig dag.