onsdag, april 14, 2010

Sänkt målsättning höjer sällan resultaten

I SvD så levererar idag Maria Eriksson något som kan ses på ett genmäle på Mona Sahlins artikel från gårdagens DN och presentationen av partiets vallokomotiv. Som en del andra borgerliga megafoner så ställer sig Eriksson till klagokören och väljer att berätta om valda delar av Socialdemokraternas nya politik för att sedan krydda med en dos av personfixering.

Eriksson raljerar något kring det faktum att Socialdemokraterna länge haft målet att 80 procent av befolkningen mellan 20 och 64 år ska vara sysselsatt – som ett delmål på vägen mot full sysselsättning. Eriksson menar att Socialdemokraterna konstant sätter upp detta mål, utan att någonsin presentera någon trovärdig analys av hur den fulla sysselsättningen ska uppnås.

Att Socialdemokraterna står för målet full sysselsättning, som Eriksson påpekar, är ju ingen nyhet, den målsättningen har funnits med sedan partiet bildades. Sänkta ambitioner brukar sällan leda till bättre resultat så att på något sätt försöka misskreditera målsättningen blir ju något felaktigt. Jag kan tycka att målsättningen är klart tydligare än den borgerliga alliansens jobbpolitik, trixandet med siffror och ett skenande utanförskap, något som kanske även Eriksson håller med mig om.

Att Socialdemokraterna har en hög trovärdighet i jobbpolitiken är ett faktum. Thomas Östros har vi flera tillfällen presenterat de satsningar som partiet står för och den politiken skulle ge en högre sysselsättningen har dessutom bekräftats, av Anders Borg (M). Sänkta ambitioner är inget som Sverige skall ha i detta läge och att som Eriksson försöka göra ett nummer av att S-vallokomotiv och den nya politiken skulle passerat något bäst före-datum ger ingen känsla av trovärdighet, mer än känsla av desperation.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , SvD2 , Aftonbladet , Expressen

Nymedia på detta:
Peter Andersson , Alltid rött alltid rätt , Min Moderata karameller , HBT-Sossen , Johan Westerholm , Tokmoderaten , Kent Persson

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: