onsdag, april 21, 2010

Dessa rubriker!

Novus väljarbarometer för april har just publicerats och den ger som som vanligt de rödgröna ledningen, om ändå något minskad. Tillsammans får de rödgröna 50 procent av väljarna. Ställt mot alliansens 44,2 procent av väljarnas sympatier. Noterar även att SD:s glansdagar i opinionen verkar vara över. Sverigedemokraterna skulle inte komma in i riksdagen om det vore val i dag. Partiet backar till 3,6 procent, vilket är den lägsta siffran sedan juni 2009.

Vänsterpartiet får en mycket låg notering i mätningen och backar med 1,5 procentenheter till 4,5 procent. Ser man till Novus mätningar får man gå tillbaka till mars 2008 för att hitta Vänsterpartiet på en så låg nivå. Något som med all säkerhet kommer att vända under maj månad då både 1:a maj brukar lyfta (S) och (V). Dessutom så kommer den rödgröna oppositionen presenterar sitt budgetalternativ den 5:e maj.

Men precis som den tidigare mätningen från Sifo under veckan så är förändringen jämfört med föregående månad inte statistiskt säkerställd för något parti. Visst blir det då intressant med alla dessa svarta rubriker om att alliansen ökar och att oppositionen tappar, när inget alls är säkerställt. Andelen osäkra uppges i mätningen vara 12,9 procent.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

det är ju helt otroligt! om de verkligen hade ökat och vi backat lika mycket som tidningarna försökt ge sken av hade de haft runt 100% vid det här laget...