onsdag, april 28, 2010

Kommentarsgranskning eller inte

Läser på Aftonbladet.se att jag som bloggare inte kan hållas ansvariga för en kommentarer som gjorts av andra, trots att jag granskat och publicerat den. Detta uppger tidningen Medievärlden på nätet. Det är i alla fall kontentan av den friande domen mot den bloggande Sverigedemokraten Dragan Klaric i Helsingborgs tingsrätt, vilket är den första i sitt slag i Sverige.

Kommentarerna är att bedöma som förtal, anser tingsrätten. Men lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor omfattar inte förtalsbrott. Inte helt oväntat så fälldes Klaric för förtal för ett påstående som han har skrivit själv. Han påstod nämligen att en politisk motståndare till honom "greps av kravallpolis i Malmö nyligen, då denne utövade våld emot Sverigedemokraternas Erik Almqvist".

Jag tvingades till att börja med kommentargranskning här på In Your Face. Jag försökte så länge jag kunde att inte införa det men tyvärr. Rasister, Nazister och andra puckon (inte du PeO) gjorde situationen ohållbar. Funderar på om jag skulle släppa på tyglarna åter igen men har ännu inte landat i ett beslut ännu. Tycker nivån av spam har ökat markant på bloggen så jag får helt enkelt fundera ett tag till.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet
/ Medievärlden / Medievärlden2

Krassman /In Your Face

2 kommentarer:

Cattis sa...

Ha ha!
Då kan jag skriva vad fan jag vill här då, utan att du får skiten!

...men istället: Grattis! Du har gått vidare till heat 2
http://projektpariktigt.blogspot.com/2010/04/politisk-bloggutmaning-heat-1.html

Krassman sa...

@Urban misse
Heat 2, fan vad roligt