tisdag, april 20, 2010

Klar skillnad på ledarskapet

Oj oj oj vilket drag det blev på debatten idag då. Den Borgerliga kadern har fullkomligt fått nippran över de rödgrönas förslag att vid en valseger i höstens val hålla en folkomröstning om Förbifart Stockholm. Nu ser vi verkligen skillnaden på det politiska ledarskapet som finns inom den borgerliga alliansen och den rödgröna oppositionen.

Inom alliansen så bestämmer "Fursten Fredrik" och han blåmoderater. Hans ord är lag och de övriga borgerliga små blå har bara att ställa upp på furstens förmaningar och prioriteringar. Moderaterna bestämmer och det är Reinfeldt som exekverar besluten som fattas. De små får nöja sig med smulorna som faller från furstens tallrik när det gäller politiska prioriteringar. Ett litet vårdnadsbidrag dit, ett litet RUT-avdrag dit, och kanske en miljöbilspremie till Maud.

Att Miljöpartiet är emot förbifarten är inget nytt, att Socialdemokraterna är för den samma är inte heller det någon nyhet. Även att Vänsterpartiet varit kritiska till förbifarten är ingen nyhet under solen. Mona Sahlins ledarskap står i en stark kontrast till skillnad med det ledarskap som Reinfeldt anammar inom alliansen. Inom de rödgröna ses alla partier som fullvärdig parter i ett samarbete. Det handlar inom om att två små skall ge sig för en som är större. Samarbetet är tre egna partier och det är även tre partier som går till val med sina egna frågor.

Ställ detta mot de små borgerliga partiernas verklighet inom alliansen. Är de tre fristående krafter som får utveckla sin politik och driva sina frågor, och där man inte är överens hitta konstruktiva lösningar. Ta bara kärnkraften som en fråga, där var Centerpartiet tvungna att sälja sig helt för de övriga borgerliga, allt för makten. Inte helt oväntat så uttalar sig Reinfeldt på det enda sätt han kan. "Oförmågan att samarbeta på riktigt och att sluta överenskommelser sätts före Stockholmsregionens och Sveriges viktiga framtidsinvesteringar", meddelar fursten.

Märkligt att Fredrik Reinfeldt som är partiledare för ett parti som inte vill att politiken skall fatta alla beslut utan att det skall vara upp till den enskilde tycker att en folkomröstning är något negativt. Låt Stockholmarna få avgöra!

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / DN3 /SvD / Aftonbladet / Expressen / DN4

Nymedia på detta:
Tokmoderaten / Kent Persson / Martin Moberg /Back Nilsson /Yvonne Ruwaida /Bromma Socialdemokrater / Maria Wallhager /Kulturbloggen /


Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Jag tror att du och jag är rätt ense om att vi redan vet hur opinionen ser ut Krassman. Det här är bara ett sätt att komma förbi att ni inte blir eniga...

Folkomröstningen är bara ett sätt att förlänga en plågsam process, där ni förr eller senare måste svika stockholmarna igen. För varje dag som går kommer vi närmare trafikinfarkten, och ni vill rösta hösten 2012. Man vill ju kräkas.

Harry P sa...

Mona Sahlin och ledarskap är knappast nåt man direkt kopplar ihop. Detta velande med MP och V och stt effektivt skjuta fram beslutet till (o)fromma för alla Stockholmare samt alla som bara skall igenom regionen på väg norrut eller söderut. Ett klassikt icke-beslut från en icke-ledare.

Krassman sa...

@Antonsson
Ha ha, din professor i konspirationsteorier på universitetet skulle gråta blod om hon såg det du skriver. Läs mitt inlägg igen så får vi se om polletten trillar ner.

@Harry P
Du vet uppenbart inte ett jota om varken Mona Sahlin och hur det rödgröna samarbetet fungerar. Läs inlägget igen och fundera ett tag.

Kalla mig för Anders sa...

Krassman... det måste har tagit lång tid för dig att skriva detta. Du tror ju inte på ett ord av vad du skriver. Folkomröstningen som ni föreslår är ju ännu värre än den om trängselskatten. Har du läst om erat förslag om vad det ska stå på valsedlarna? Vill du ha en ny väg eller bättre kollektivtrafik? Så vill ni ställa frågan till väljarna. Erkänn den skam i kroppen du har. /Du kan kalla mig för Anders

Anonym sa...

ma sjekke:)