måndag, april 19, 2010

Ett rödgrönt Stockholm....

....om innevånarna själv får välja. En Sifo undersökning som tidningen "Mitt i" beställt visar att av de 1.953 som intervjuades uppger 48,6 procent att de skulle rösta på den rödgröna, medan 48 procent skulle rösta på den borgerliga alliansen. Det innebär att oppositionen vunnit drygt sju procentenheter sedan valet 2006, och alliansen tappat sex.


Att de rödgröna är i kapp och förbi beror naturligtvis på Miljöpartiet som fördubblat sitt stöd sedan valet 2006. Enligt mätningen skulle Miljöpartiet få 17,9 procent av rösterna om det vore val i dag. Till riksdagsvalet leder dock de borgerliga hos stockholmarna. Deras stöd är i dagsläget 50,8 procent, medan oppositionen hamnar på 45,5 procent.

Det finns alltså mycket kvar för den rödgröna oppositionen i Stockholm att göra men vi kan gott säga att Carin Jämtin, Veronica Palm och alla de andra är på god väg. Vi får väl se om Moderaternas återigen uppmärksammade mygel kring sina provval kommer att påverka opinionen. Vi gratulerar våra Miljöpartistiska vänner i Stockholm.

Gammelmedia på detta:

DN


Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Thomas sa...

Får väl se om siffrorna består när Carin Jämtins besked om att Mp ska köras över när det gäller Förbifart Stockholm sjunker in på allvar.

Krassman sa...

@Thomas
Ja vad Stockholmarna tycker om Förbifart Stockholm är väl relativt känt. Jämtins och Socialdemokraternas hållning i frågan borde bara gagna Socialdemokraterna. Tror nämligen inte att det är Mp:s förhållning till förbifarten som gjort att de gått så starkt framåt.

PeO Pendlaren! sa...

Intressant att MP är emot Förbifart. Den skulle ju lösa de trafikproblem man haft sen 60 talet runt Stockholm. Äh visst ja - MP hatar bilar rent genrellt sååå är det ju. Alla skall cyckla eller T bana. Precis som MP politikerna som gåtr från Söder till riskdashuset eller tar Tbanan från Medis till Gamla Stan och käner sig så där kolletiva som bara den.

Krassman sa...

@Peo cyklisten !
Jag har förståelse och respekt för deras argument i frågan, men delar inte deras slutsats.

Att byggabort trafiken går kanske inte och mer väger ger mer trafik, det vet även jag. Däremot är dagens situation helt ohållbar.

Förbifarten kanske inte löser allt, men den kommer avsevärt förbättra den ohållbara situationen som idag råder. Jag kommer att rösta JA.

Är det så att vi är överens i en fråga Peo, eller kommer jag snart att vakna med ett ryck ur min dröm?

PeO sa...

Krassman. Jag är lika förvånad jag. Så här kan vi ju inte ha det ;-). Eller så borde M o S sköta Sverige så vi slapp alla kommunister, miljömuppar, religiöst färgade fåntrattar och dom där bönderna som flyttat till stan.