måndag, april 26, 2010

Undantag som bekräftar regeln

Idag presenterar Westander PR sin senaste mätning kring jobben och arbetslösheten. Mätningen visar att Moderaterna för första gången på ett år har det största förtroendet i mätning. Själv så hävdar jag att detta är undantaget som bekräftar regeln när det gäller förtroendet för jobben. Mätningen visar även att Folkpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna tappar i det lilla stöd som partierna haft för sin jobbpolitik.

Stödet för Kristdemokraterna är nu mer reducerat till 0 procent vilket bådar gott inför valrörelsen, mätningen visar även att Centerpartiet går kraftigt framåt och ökar sitt förtroendekapital i den frågan som är Centerpartiet hjärtefråga med 100 procentenheter. Det är nu 2 procent av de tillfrågade som tycker att Centerpartiet har den bästa jobbpolitiken, vilket är lika många som tycker att Vänsterpartiet har det.

Det är idag 145 dagar kvar till valet och den rödgröna oppositionen presenterar sin första gemensamma budget nästa vecka. Det är upp till oss att förmedla vår politik som vi har för fler jobb istället för ökade klyftor i Sverige. Den borgerliga alliansen kommer att göra allt de kan för att inte vilja tala den verklighet som den borgerliga regerings politik bidragit till. 100 000 fler arbetslösa, en ungdomsarbetslöshet på närmare 25 procent, skenade socialbidrag i kommunerna och ett ökat utanförskap på 70 000 personer. Klart att de vill tala om något annat, för det resultatet är ju inget att skryta med. Speciellt med tanke på att man gick till val på jobben 2006.

Gammelmedia på detta:
Expressen /SvD /Aftonbladet / DN /

Nymedia på detta:
Johan Westerholm / Kent Persson / Mina Moderata karameller / Martin Moberg / S-buzz / Viktor Tullgren

Läsvärt idag:
Peter Högberg skriver om alla rödgröna överenskommelser.


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: