lördag, april 17, 2010

Bra jobbat Wennerholm

Jag satte frukostkaffet i halsen när jag läste det senaste kring de provvalsmyglande Moderaterna. Den tidigare Moderaten Ibrahim Adan hävdar i TV4 intervjun att Landstingsrådet i Stockholm Christer G Wennerholm överlämnade pengar för att köpa röster i form av nya medlemmar för Moderaterna i Tensta-Rinkeby, anno Domini 2001.

Håller bollen i rullning....tackar tackar!

Detta påstående anser Wennerholm vara ”grovt förtal” och han har på fredagskvällen lämnat in en polisanmälan mot Adnan för just detta. Wennerholm misstänktes för att vara inblandad i det valfuskande som nyligen avslöjades i Stockholm men "friades" senare från misstankar av den interna utredningen.

Detta innebär att det påstådda fusket nu blir för polisen att utreda. Något som jag verkligen välkomnar. Detta betyder nämligen att frågan kring fuskandet vid Moderaternas provval kommer att vara aktuell ännu en tid framöver. Vad Adnans syfte skulle vara för ljuga om detta verkar det inte vara någon som kan svara på i dagsläget. Dock är det uppenbart att Moderaterna, och främst Moderaterna i Stockholm kommer att det tufft internt i valrörelsen som nu drar igång.

Gammelmedia på detta:
DN / Expressen / DN2 / Expressen2 / SvD / DN2

Nymedia på detta:
Röda Berget / Fria Tider / Mina Moderata karameller / Kent Persson
/ Christer G Wennerholm / Rasmus Lenefors / Guero /

Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Hemlige sa...

Problemet ju att TV4 aldrig har sänt denna intervju, Christer G Wennerholm har polisanmält ett uttalande som aldrig har publicerats. Den enda som har spritt uttalandet är Christer G Wennerholm själv!

Krassman sa...

@Hemlige
Wennerholm har ju fått se intervjun uppspelad, med all säkerhet precis som HG Wessberg fick den uppspelad för sig på gårdagens nyheter.

Jag förstår inte vart problem ligger som du beskriver. Adnans uttalande finns ju återgivet i artikeln.

Anonym sa...

Förstår din skadeglädje, Krassman, men tänk på tonen. Socialdemokraterna och SSU är inga helgon på något sätt. Rätt vad det är så kommer det upp mer fuffens om sossarnas interna förehavanden (minns KO Feldts SSU-medlemsskap och det faktum att det fanns djur registrerade), men som sagt jag förstår den kritik du riktar..

För det andra så ägde inget provval rum vid det tillfället Adnan hänvisar till, så hans uttaladnden verkar onekligen lite konstiga.

Lycka till i valet!

Krassman sa...

@Anonym
Med tanke på det du tar upp om SSU tidigare mygel så kunde man ju tro att även andra partier skulle lära sig av den historien. Något som dock verkar vara svårare.

Vem som har rätt och fel i detta kommer att komma fram och Ulf Adelshons kommentar från gårdagens TV4 gör ju allt ännu mer intressant.

Anonym sa...

Jag förstår att du jublar över detta.
Men som du frågade: Vad har Adan för anledning?
Kanske man borde undra över TV4:s agerande mer?
TV4 har under en längre tid gjort allt för misskreditera Moderaterna. Kan det möjligen finnas en koppling där?
Dessutom är ni väldigt snabba att glömma.
Finns det någon politiker som harså svårt att hålla i pengar, sina och andras, är Mona Sahlin. Och henne vill ni ha till makten!!

Harry P sa...

Som sagts och skrivits många gånger förr. SSU och S skall nog inte "kasta sten i glashus". Ord som "toblerone" och "SSU medlemsfusk" kan bita er i rumpan. Många påstår att det kommer att bli den fulaste och smutsigaste valkampanjen nånsin. Och det verkar som om ni inom S sätter ribban. Trist.

Krassman sa...

@Anonym 08:29 och Hary P
Adnans anledning har ingen hittills än han själv gett en tänkvärd förklaring till, man kan ju bra spekulera men så länge igen som har samma insyn som han själv berättar så blir man ju inte mycket klokare.

När det gäller TV4 så frågade jag mig samma sak när de dels misskrediterade Mona Sahlin i en förtroende mätning. Jag ringde direkt till redaktionen och inslaget försvann sedan. Jag har bloggade om detta den 7/11.

En annan fråga var Philblads intervju av Maud Olofsson, i hennes hem. När hon med vattnade ögon drog genuskortet som orsak till kritiken mot henne. Vad var deras syfte där? Bloggat 29/12.

Sedan kanske du tycker att en 12 år historia där hon använde fel kreditkort är att jämföra med Moderaternas fuskande när de värvar medlemmar för att få höga förtroendeposter. Men det gör INTE jag.

När det gäller att detta skulle vara en del av en smutsig valrörelse så kan jag väl bara konstatera att Moderaterna har sig själva att skylla i detta fall, eller är detta Socialdemokraternas fel? Är det osakligt att kommentera och skriva det som sker inom Moderaterna och deras provval? Är mitt blogginlägg att se som smutskastning?

Anonym sa...

Men Krassman, det enda alla anonyma kommentatorer eftersöker är lite självinsikt från din sida. Inte medlidande, förståelse eller stöd för vad som eventuellt hänt eller inte hänt i moderaternas provval.

Men för att svara på din fråga om det är värre att använda statens kreditkort och att inte betala sina räkningar än att fuska i ett internt provval är mitt svar att så är fallet. Det enda man gör om man fuskar i moderaternas provval är att förstöra förtroendet, men myglar inte, man bryter inte mot någon lag.

Jag fördömer all typ av fusk i samband med provval. Vad det visar på är en avsaknad av respekt från de som fuskar. Samtidigt visar det på att det finns en vilja från partiets sida att ha ett öppet förfarande där medlemmarna får vara med och besluta. På många ställen har S en liten krets människor som själva sitter och nominerar och stryker människor från valsedlarna. Och ja, jag känner till Sundbybergs primärvalsmodell..