lördag, april 10, 2010

Skarpt läge

Idag publicerar Demoskop sin senaste mätning. Den senaste månaden så har den Rödgröna oppositionens ledning minskat samtidigt som "person-mätningarna" visat att Reinfeldt är populärare än någonsin. Intressant blir det ju då när man tittar på resultatet från dagen mätning som visar att oppositionen drar ifrån och att det nu skiljer 8,7 procentenheter mellan blocken.

Glada miner och bistra gubbar

Kristdemokraterna har de senaste månaden fortsatt sin monolog riktad till verklighetens folk, vilket givit goda resultat. KD hamnar under fyraprocentsspärren efter ett opinionstapp på 1,6 procentenheter. De rödgröna får 52,4 procent av de tillfrågades sympatier vilket är en ökning med 2,2 procentenheter jämfört med mätningen i mars. Nästa vecka så går valrörelsen in i skarpt läge.

Alliansen presenterar sin budget inför valet och vi rödgröna presenterar vår gemensamma budget veckan efter. Nu läggs grunden för valrörelsen och med de siffror som Demoskop ger oss går vi in i valrörelsen med bra självförtroende. Mätningen visar dessutom att det främlingsfientliga och rasistiska homofoberna inom SD backar med 1,1 procentenheter och även dom hamnar under spärren.

Gammelmedia på detta:
SvD , Aftonbladet
, Expressen

Nymedia på detta:
Tokmoderaten , Peter Andersson , Ulf Bjereld , Alliansfritt Sverige , Martin Moberg
, Under den lugna korkeken , Kent Persson , Rasmus Lenefors , Annarkia , Hartman

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

scaber nestor sa...

Inte första gången någon påtalat det, men med 3,6% kan inte KD's resultat räknas med i det borgerliga blocket.

Så skillnaden är egentligen större.

Men om man pendlar så runt 4%-spärren s förstår jag varför de räknar in dom ändå.