söndag, april 04, 2010

Valrörelsen har ju bara börjat!

167 dagar kvar till valet, och förtroendet för partiledarna dalar. I mätningen som Aftonbladet/Sifo presenterar så fokuseras det som vanligt att ställa förtroendet för oppositionens kvinnliga ledare mot Sveriges manliga statsminister. En mätning som troligtvis aldrig kommer att bli rättvis. Mer intressant är ju dock att samtliga partiledare backar i mätningen.

Valrörelsen ligger i startblocken och ett antal debatter har genomförts, och vips så störtdyker förtroendet för dessa taggade partiledarna. Ulf Bjereld lugnar dock med att denna trend kommer att vända och det hoppas jag verkligen, valrörelsen har ju bara börjat. Oavsett vad dessa mätningar visar så är skillnaden mellan dessa siffror och opinionens uppfattning vilken politik som är den bästa tydlig. Det är rödgrönt som gäller.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet , SvD , DN ,

Nymedia på detta:
Åsikter om allt , Kent Persson , Annarkia , Ankersjö , Rasmus Lenefors , Utsikt från ett tak , Alltid rött alltid rätt , Peter Andersson , Röda Malmö , Stefan Nilsson


Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

PeO sa...

"Om INTE de rödgröna vinner valet beror det på Mona Sahlin". Analys i Sydsvenskan. Håller helt med!

Krassman sa...

@PeO
Och jag förväntar mig då att allt är Mauds fel om alliansen inte vinner? Det var väl även Perssons fel att vi inte van 2006, eller var det att vi inte hade ett trovärdigt regeringsalternativ, inte talade om jobben och uppvisade ett förlegat ledarskap. Nä du PeO, så enkelt är det inte. Har din brorsa varit här på bloggen och kommenterat? Hade en kommentar från PeS brorsa nämligen.