onsdag, april 28, 2010

Sverige tjänar på rättvisa!

Förändringen av sjukförsäkringen och A-kassan genomfördes båda för att skapa utrymme för de borgerliga skattesänkningarna. Klyftorna i Sverige har ökat markant och de rikaste hushållen i de flottaste villorna är de största vinnarna på den borgerliga skattesänkarfesten. Många är de som fått stå tillbaka och gett avkall på sina möjligheter för ett rikare liv i det borgerliga Sverige.

Den rödgröna oppositionen kommer att presentera sin budget nästa vecka men redan idag kan vi lösa om det första steget tillbaka till en rättvisare politik för fler jobb. Hur många jobb som det borgerliga jobbskatteavdraget har givit vet ingen, trots att det varit den borgerliga alliansens främsta verktyg för att skapa nya jobb. Effekterna lyser med sin frånvaro och det utanförskapet som borgerligheten skulle utrota har ökat med 70 000 personer.

Den rödgröna oppositionen kommer att trappa ner jobbskatteavdraget för människor med högre inkomster och det är tänkt att det skall inledas vid en månadslön på 40 000 kronor och sedan fortsätta. Vid en månadslön på 80 000 kronor, alltså en årsinkomst på närmare en miljon, slopas jobbskatteavdraget helt. Sverige tjänar på rättvisa och skall alla ges möjligheter till ett rikare liv så är det en förutsättning att vi alla bidrar till vår gemensamma välfärd efter förmåga.

Gammelmedia på detta:
SvD / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Alltid rött alltid rätt / Edvin Alam aka The Gräsrot / Carin Jämtin / Kent Persson /

Krassman / In Your Face

7 kommentarer:

PeO sa...

Skall bli kul att se hur SVPKMP skall "utrota" utanförskapet. Än så länge och säkerligen fram till valet är detta mest floskler. Ni vet och alla andra vet att dessa jobb ni påstår er kunna "skapa" inte finns helt enkelt. Utan det blir samma gamla politik - höja skatten för att kunna ge bidrag till dem som idag är "utanför". En bakåsträvande politik som ni försöker dölja i floskler som "vi skall skapa ett möjligheternas Sverige bla bla där alla kan förverkliga sina drömmar bla bla". Och sen undar ni över att ordet "Toblerone" kommer upp hela tiden. En floskel möts av en annan.

Straffskatt på inkomster över nån tänkt "brytpunkt" är väl knappast att skapa ett "möjligheternas Sverige" - det är att lägga en blöt, DDR (floskel!!) filt över ett land som kanske kanske var på väg bort från korporativismens och "vi vet minsann bäst" maktens kalla grepp. Hej glada 70 tal! Skall vi ses igen? Tänk det trodde jag inte.

Barret sa...

Vilken parodi den rödgröna röran är på sig själva... De enda lösningen på problem de har är att höja skatterna ytterligare, i det land som redan har högst skatt i hela världen. Vilka puckon.

Sedan pratar du om rättvisa. Hur kan det vara rättvist att den som jobbar hårdare och får lite mer i lön ska behöva betala procentuellt mer i skatt än den som sitter och pillar sig i naveln. Det är orättvist om något.
Varför vill sossarna alltid att alla ska ha det jävligt, utan möjligen de själva som fifflarna Sahlin och Göran Persson.
Usch sicket folk!

Ölme sa...

Är din blogg skriven med floskelgenerator?

"Sverige tjänar på rättvisa och skall alla ges möjligheter till ett rikare liv så är det en förutsättning att vi alla bidrar till vår gemensamma välfärd efter förmåga."

Översatt till svenska betyder det bara: "vi ska fortsätta betala världens högsta skatter för en medioker välfärd, för att kunna bibehålla Europas kapitalsvagaste medelklass och OECD:s mest huvudlösa invandringspolitik. Och förresten ska du inte tro att du får göra vad du vill med din lön, vi är vänster, vi vet bäst!"

Och Mona som statsminister är ju ett skämt. Diskussioner i EU kommer att föras över hennes huvud, hon kan ju knappt betala sina egna räkningar.

Krassman sa...

@PeO den bittra
Äh vilket nys PeO. Att du aldrig tar dig tiden att läsa det faktiska förslagen som vi från de rödgröna lägger istället för att gissa dig fram.

@Barret
Men lilla du. Med tanke på att Anders Borg reducerat ett överskott på 100 miljarder till ett underskott på 70 miljarder så behövs det ordning i ekonomin och satsningar för att lyfta Sverige. Eller tycker du att den borgerliga jobblinjen har givit några strålande resultat kanske?

Du tycker kanske att det är rättvist att den rikaste 10 procenten i Sverige fått lika mycket i skattesänkningar som 60 procent av av medborgarna. Tror du inte att de som tjänar över 40 tkr har råd att avvara en del av jobbskatteavdraget eller...buuu så dåligt.

@Ölme
Vad tror du betalar det du kallar för medioker välfärd egentligen? Vilken tragisk inställning du har Ölme. Kanske bäst att du flyttar från Sverige om du nu tycker att allt är så jävligt.

Själv tycker jag Sverige är ett bra land och leva i men jag tycker utvecklingen går åt fel håll. Ökade klyftor är inget som Sverige tjänar på, men det kanske du gör.

Sen så märker jag att du inte vet ett smack om Mona Sahlin så fortsätt du med ditt smutskastande, det säger mer om dig än om Mona Sahlin. Din egen floskelgenerator verkar ha bra mycket kraftigare motor än min Ölme. Lycka till med kärleken....

Edvin Ala(m) 3.0 - Frihet under ansvar sa...

"Edvin Alam aka The Gräsrot"

;)

Krassman sa...

@Edvin Alam
Du ser, jag lär mig av mina misstag, i alla fall ibland :-)

PeO sa...

Satt precis om kollade in de "faktiska" frslagen levererade av Mona. LÅter ju fint och bra på alla sätt och vis. En jävla massa pengar (t.ex Akassan skall få 12 miljader de kommande två åren). Pensionärer skal lur...ursäkta lockas med 7,5 miljader. Järnvägen skall få 120 dito på tio år. Lars Ohly lovar hyresrätter och miljoprograms upprustning - men vem som skall betala vete fan. A kassans tak skal lyftas så att arbetslösa kan konsumera mer till allas förnöjelse. Etc Etc.

En enkel fråga : var skall dessa pengar hämtas från? Ingen som vet, ingen som vet för att parafrasera Povel Ramel. Dvs i slutändan varmluft - a.k.a. VALFLÄSK!