söndag, april 25, 2010

SD skakas av avhoppare

Läser i SvD att SD trots sin välpolerade yta fortsätter att ha interna problem.En av Sverigedemokraternas ledande profiler lämnar partiet. Avhoppet sker i protest mot att invandringspolitiken inte är tillräckligt tuff. Det är också en reaktion på toppstyrningen, en intern kritik som är utbredd menar SD-experter.

Kenneth Sandberg är en känd lokal profil och gjorde att SD blev det tredje största partiet i valet 2006 i Kävlinge. Nu lämnar Kenneth Sandberg, och merparten av de aktiva sverigedemokraterna i Kävlinge, partiet i protest. De anser att invandringspolitiken under Jimmie Åkessons ledning blivit alltför utslätad.

Det är tydligt att den polerade fasaden av att vara ett rumsrent parti fortfarande stöter på problem inom det främlingsfientliga och rasistiska partiet. Sandberg menar också att partiledningen toppstyr partiet, vilket knappast kan ses med någon förvåning.

Gammelmedia på detta:
SvD


Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

SD skakas inte utan känner lättnad.

Harry P sa...

Vad det nån som sa Ny Demokrati? Ett klassiskt exempel på rand eller enfrågepartiers upp och ner gång. SD har ju dragit till sig allsköns "white thrash" element. Dessa fattar ju inte hur realpolitik fungerar - ett givande och ett tagande. Mer ljus på SD så kommer dom att krypa tillbaka under den sten dom kom ifrån.