torsdag, april 22, 2010

Ny soppa på gamla spikar

Moderaternas stora kraftsamling i Göteborg dominerades i media av en fråga, det interna valmyglet. Vi har fått se pressad Reinfeldt, en desperat Wennerholm, en tagen H G Wessberg och en ursinnig Ulf Adelsohn. Nu börjar nästa varv av spekulationer och avslöjanden i media. Enligt TV4 ska ett fusklarm i samband med provvalet 2001 inte ha utretts ordentligt.

En lokal moderat i Umeå slog larm om att partikollegor hade kapat identiteter från ett antal personer, skrivit in dem som medlemmar i Moderaterna och sedan använt deras namn för att rösta på sig själva. Ett varningsbrevgick bland annat till dåvarande partiledaren Bo Lundgren, nuvarande justitieminister Beatrice Ask och biståndsminister Gunilla Carlsson.
Bensin på brasan Ulf....mycket skickligt gjort

En internutredning tillsattes, som konstaterade att inga stora fel hade begåtts. En grupp lokala Moderater ville gå vidare men den dåvarande partisekreteraren, Sven-Otto Littorin, gav beskedet att det var dags att se framåt och inte skada partiet. Vad som bör nämnas i sammanhanget är att detta är en gammal spik som man nu kokar ny soppa på.

Aftonbladet rapporterade om detta fuskande redan 2002, och missnöjet med internutredning. Att ämnet nu kommer upp igen är föga förvånande. Media har fått vittring och så länge det finns indicier som visar att man inte gjort sin hemläxan kommer grävandet att fortsätta. Jag tror dessutom att uttalanden som det från herr Adelsohn fungerar som bensin på brasan och inte direkt förbättrar medias syn på frågan, the hunt is on.

Inga kommentarer: