måndag, april 26, 2010

Vilket samhälle vill du ha?

Klyftorna i samhället har ökar som effekt av den borgerliga politiken. Pensionärer skall betala högre skatt än de som arbetar. Sjukskrivna utförsäkras och flyttas till A-kassan. Arbetslösheten ligger på 9,3 procent och 34 procent av dessa är långtidsarbetslösa. 70 000 fler i utanförskap och 25 000 färre anställda inom välfärden.

Ungdomsarbetslösheten har passerat 25 procents markeringen och kommunernas kostnaderna för ekonomiskt bistånd (socialbidrag) ökade i 95 procent av kommunerna under 2009. Mot denna bakgrund så kanske det inte är så konstigt att antalet hot mot anställda inom Försäkringskassan har fördubblats på ett år. Sverige har blivit kallare, och det är medvetna politiska beslut som ligger bakom effekterna.

Nedskärningen av arbetsmarknadsutbildningar, förändringen av A-kassan och den borgerliga sjukförsäkringen har alla gjorts för att skapa utrymme för skattesäkningar. Skattesäkningar som gjort att den rikaste 10 procenten fått lika mycket i skattesäkningar som 60 procent av befolkningen. Jag tror att Sverige tjänar på rättvisa och inför höstens val så måste du fråga dig vilket samhälle du vill ha. Mer av samma med ökade klyftor eller fler jobb, det är nämligen det höstens val handlar om.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Kommunisternas blogg / Allmänmedicin / Ett hjärta rött /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Cattis sa...

Tack!
http://projektpariktigt.blogspot.com/2010/04/rapport-politisk-bloggutmaning-4.html

Anonym sa...

ag har hittat en plats som avslöjar hur försäkringskassan bloggar och studerar horoskop på nätet under arbetstid. Man kan undra om det är utifrån stjärnorna dom gör sina galna dedömningar

mvh Hulda

http://hulda777.wordpress.com/