söndag, juni 13, 2010

Låt det bara bli en mardröm

Idag så kan vi läsa att SvD/Sifo:s mätning visar ett Sverige på väg ät fel håll. Hade detta varit i valresultat så hade den borgerliga alliansen vunnit valet och SD hade tagit plats i riksdagen. Med andra ord ett garanterat recept för ökade klyftor och en fortsatt politik för Sverige som gör att jämföra med en experimentverkstad.

Den rödgröna oppositionen landar i mätningen på 45,6 procent medan den borgerliga kadern lyckas attrahera hela 48,4 procent av de tillfrågade. Enligt mätningen så tappar vi Socialdemokraterna 3,7 procentenheter vilket oroar, en klen tröst är dock att vi även kan läsa den nu mer ständigt återkommande raden "Centerpartiet och Kristdemokraterna att leva farligt nära fyraprocentsspärren."

Noterar även att den borgerliga strategin att konsekvent angripa Lars Ohly, vilket är en centralt framtagen och mycket systematiserad kampanj, än den kritik som Maud Olofsson självmant drar på sig från rödgröna bloggare, verkar givit effekt. Vänsterpartiet ökar med hela 0,8 procentenheter vilket jag tror vi kan tacka alla borgerliga pajkastare för. För övrigt är det som tidigare, jämt val, varje röst, jobben, jobben, ökat utanförskap, göra jobbet, mållinjen, kaklet, valdagen...mm mm.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Tokmoderaten / Svensson / Jinge / Kulturbloggen / Jonas Sjöstedt
/ Mats Engström / Alltid rött alltid rätt / Mina Moderata karameller / Röda Berget / Röda Malmö / Peter Andersson / Peter Högberg / GP / Johan Westerholm / Rasmus Lenefors / Kent Persson / P.O Kjellberg / Stefans konspirationer /

Krassman / In Your Face

12 kommentarer:

Anonym sa...

NU ÄR DET PÅ TIDEN ATT VI VISAR SD MER RESPEKT

Adde Henriksson sa...

Men vad är det som händer? Jag trodde att Mona hade kavlat upp armarna och satt igång vallokomotivet, det verkade så i veckan och då tänkte jag att OK nu har folk insett att kommunisterna och framtidsvägrarna ändå kommer att vara våra stödpartier och att det är oss man egentligen vill ha (och förändring) men det här gör att jag kä nner mig som om någon vänt upp och ned på mig. Det är inte klokt. Detta är fjärde av 6 opinionsmätningar som säger att vi går kass. Nej Mona, rädda oss. Sluta att bara kritisera alliansens politik, Mona måste prata mer om vad man hon vill göra, det måste göras nu! Vi måste få folket att tänka annorlunda. Nu tänker alla på att vi tagit in kommunisterna i båten och jag kan inte säga till min familj eller vänner eller arbetskamrater att rösta på S då, de säger att en röst på oss är en röst på kommunisterna och det vill de inte ha. Då röstar de hellre på andra sidan. Snälla Mona, du måste kasta ut kommunisterna, de sänker oss och sen börja prata politik, så förstår folket att det är vi som är bäst, och att Mona är bäst. Hoppas hoppas hoppas verkligen att vi vinner!!!

Krassman sa...

@Anonym
Eller oxå inte, dom kan dra åt skogen tycker jag. Rasister och homofober är dom. Personer som inte vågar se djupare i de politiska frågorna än att se till hudfärg och nationallitet.

Jag tänker aldrig visa respekt för ett parti som är så jävla dumt att man förespråkar att bara svenskar få ha rösträtt, samtidigt som 10 procent av sina egna kandidater inte är det samma. Säger ju en hel del om SD, eller håller du inte med.

@Adde Henriksson
Men Adde, handen på hjärtat. Vänsterpartiet tangerar närmast sitt valresultat i den senaste SCB mätningen. Det är inte dom som är Socialdemokratins problem.

Skall vi Socialdemokrater öka till 40 procent så ligger det på vårt ansvara att leverera det oxå. Att tro att vi gör det genom att uppvisa ett icketrovärdigt regeringsalternativ nu när vi satt ner foten är ju bara trams.

Sedan får du faktiska släppa Mona fixeringen. Sveriges största parti med 100 000 medlemmar har ett jobba att göra. Vår politik ligger klar och presenterad. Gå ut och berätta den för alla du känner för det finns tre saker du bör tänka på. Dom har makten, dom är rikare än oss och dom har större medial inflytande.

Oppositionspolitik bedrivs bäst i opposition. Den borgerliga regeringen vill inte tala om en ungdomsarbetslöshet på över 30 procent utan påstår att det är en synvilla. De vill inte tala om sin misslyckade arbetsmarknadspolitik och de vill inte tala om de ökade klyftorna som deras politik skapat. Sedan förslår du i samma andetag att Mona Sahlin skall SLUTA kritisera den borgerliga alliansen, men för fan Adde. Kliv in i matchen nu.

Valrörelsen handlar om tre saker för oss. Kritiken mot de ökade klyftorna och den misslyckade politiken som förs.

Våra egna alternativ som vi gemensamt presenterat i en rödgrön regeringsplattform.

Att Sverige står inför ett vägval den 19:e september. Fler jobb eller ökade klyftor.

Sluta hoppas och ut och jobba Adde. Det är bara då vi kommer att vinna valet i höst.

PeO sa...

"Det är inte dom som är Socialdemokratins problem.". Vilken sjukdomsinsikt! Socialdemokratins problem är socialdemokratin självt och dess svaga ledarskap idag. Det här har ju många tjatat om länge och bemötts med förnekelse och "nä så är det inte alls!". Nu har valmannakåren sett och hört hur de rödgröna tänker sig "få fart på Sverige" och insett att det är genom att backa tillbaka bandet till 70 talet, höja skatter och bidrag och i smyg försöka isolera Sverige från t.ex EU och tro att vi kan klara oss själva.

Ditt eget enögda tjat (med all respekt!) om klyftor och arbetslöshet klingar ganska falskt bland den övervägande majoritet av Svenska folket som klarat sig bra genom "krisen" på grund av den sunda politik som regeringen faktiskt fört.

Krassman sa...

@PeO den ödmjuke.
Så har då åter visheten och expertisen förkunnat sanningen, nådens år 2010. Tack för informationen PeO, den behövs verkligen dagar som denna.

Vad DU vet om ledarskapet inom Socialdemokratin och håller jag (du får ursäkta mig) lägre än du någonsin anar.

Det glädjer mig dock att du tror att allt handlar om den första rödgröna budgeten, att den skulle upplevas som -70 talet i repris och att tjockleken på den enskilda plånboken avgör valet i Sverige.

Du kan ju bara försöka att minnas valet 2006 och vilka frågor väljarna idag tycker är de viktigaste valfrågorna.

Du kan tycka att de klyftorna som finns i Sverige och mitt sätt att beskriva dom klingar falskt, men vad du nu menar med det får du faktiskt utveckla. För falskt betyder ju något som inte är äkta.

Om du däremot menar att alla inte känner igen sig i beskrivningen så kan jag förstå vad du menar. Även de ekonomiska vinnarna kan ha en förståelse för att ett land ekonomi måste vara i balans och att ytterligare 100 miljarder i sänkta skatter kommer att påverka välfärden. Det tror i alla fall jag, men jag inväntar gärna lite ytterligare sanningar om detta och om mitt eget parti från Mr.know i all PeO.

PeO sa...

Det dåliga - som jag ser det - ledarskapet manifesterar sig bl.a i att väljarna flyr. Som vi ser i dessa mätningar även om jag som du vet tycker dessa mätningar är högst tvivelaktiga. Mona Sahlin har bjudit in V (med en partiledare som ganska nyligen tog avstånd från det vansinne hans ideologiska hjältar utförde för en mansålder sedan!) och detta tror jag faktiskt att ganska många av dina partikamrater inte alls gillar. Att få med skrivningar om att "USA skall lämna alla baser" i nån slags deklaration av vad man vill göra är ju bara dumt, institusionaliserat USA hat al'a 70 tal. Varför inte kräva att andra stora imperialist-stater gör sammalunda? Kina, Sovjet, Storbrittanien? Hade Mona varit ledare - eller gruppen kring henne! - skulle denna typ av dumheter aldrig ens komma upp på bordet.

Mona Sahlin lutar sig mot MP med magneten Wetterstrand i spetsen. Vi vet att stora grupper inom S inte alls gillar MP.

"Fler jobb" är tjatet. "Mer bidrag till fler jobb" är relaiteten. Bidrag som ju inte blir annat än just bidrag för att hyfsa till statistiken. Brutalt? Ja. Men verkligeheten i den nya världen där jobben i Sverige inte skapas via bidrag utan via en politik som skapar möjligheter för innevånarna att skapa sig jobb. Flexibilitet på arbetsmarknaden t.ex.

Och ja - många som du kallar "ekonomiska vinnare" känner inte igen sig. Vinnare pga att dom jobbat hårt, studerat, tagit tunga studielån, satsat och kanske flyttat dit jobben finns. Inte bara suttit hemma i byn och gnällt om att "nån skall ge mig ett jobb". Cyniskt av mig? Kanske det men i så fall lika cyniskt som att utlova "100000" jobb eller vad det nu är när alla vet att det bara är snömos och valfläsk.

Krassman sa...

@PeO
Att återigen falla in i detta med kommunistspöket och kladda det på Socialdemokratiska sympatisörer tror jag knappast förklarar opionionsnens svängningar dear Watson.

Vänsterpartiet är ett eget parti och du ser väl inte Reinfeldt ta Hägglund i örat när han talar om utökat vårdnasbidrag och att homsexuelle inte skall få gifta sig, och då är han statsminister. Du begör att Mona Sahlin skall styra det rödgröna samarbetet likt Reinfeldt styr allainsen kanske, men så kommer det aldrig bli.

Dessutom kan du aldrig förneka att Vänsterpartiet, under ledaning av Lars Ohly tagit ett bar ansvar för Sverige under regeringen Persson. Du kanske inte har något emot USA:s inblanding i divers konfliketr runt om i världen, men det är inte alla som delar den synen på frågan PeO.

Din analys av jobben ger jag faktisk inte mycket för. Det handlar om att ge fler möjlighet till ett jobb och skapa dom nya. Vart ser du att de rödgröna väljer att satsa på bidrag i det ämnet. Höjd A-kassa eller? I så fall så är ju det bevisat att en hög ersättning bidrar till ökad rörlighet och dessutom så skapas det inte fler jobb för att de arbetslösa bli fattigare.

Den borgerliga regeringen har deklarerat att om de vinner valet, och alla deras satsningar på jobben går ingenom fullt ut så kommer sverige ha en arbetslöshet på strax över sex procent i slutet av nästa mandatperiod.

När regringen Persson lämnade 2006 så låg arbetslösheten på 6,3 procent, och det kallade Reinfeldt då för massarbetslöshet. Wow vilka visioner dina borgerliga politiker har för Sverige PeO. Flexibilitet på arbetsmarknaden skriver du. Är det 12 månaders provanställning, lägre löner för unga och sämre anställningstrygghet eller? Förklara för mig vilka fördelar du ser av flexibiliteten du beskriver.
Kan ju dessutom skicka med att unga idag måste söka jobb i tremåndaer innan arbetsförmedlingen erbjuder aktiva insatser. Borgerliga arbetsmarknadspolitik i ett nötskal PeO. Marknaden fixar biffen, eller oxå inte.

Din beskrivning av det sovandefolket kan du stoppa någonstans dör du hittade den PeO. Att påstå att folk inte har jobb för att de inte fått det på silvefat eller flyttat dit jobben finns är ju fördommar i klass med Hägglunds om verklighetens folk. Inte så smickrande av dig PeO.

PeO sa...

Verkligheten kan ju ibland vara lite smärtsam för politiker som inte rör sig ute i densamma.

Fortfarande inget svar på frågan om varifrån jobben, dom 100000 eller så skall komma. Efter att ni lagstiftat bort de 10000+ som skapats inom tjänstesektorn.

De "sovande folket" finns i allra högsta grad ute i landet. I delar av Sverige som inte har nån framtid hur ömmmande och hemskt det än kan verka.

Krassman sa...

@PeO som famlar efter något
Men du killen, hur många gånger har jag inte bett dig själv att läsa på vår politik innan du börjar spekulera. 100 000 jobb och utbildningsplatser står det.

Läs budgeten tack:
http://www.rodgron.se/wp-content/uploads/2010/05/100503-1630-VÅM.pdf

Sedan får du ursäkta franskan, men vad i helvete menar du med "Efter att ni lagstiftat bort de 10000+ som skapats inom tjänstesektorn" Du försöker väl inte ta en RUT-debatt med mig heller? Eller har du inget bättre för dig på dagarna?

PeO lunchar sa...

Lunch. Dags att munhuggas - eller blogghuggas kanske det heter numer? - med min favvo såsse Krassman!

Var det inte så att Mona lovade ta bort "pigavadraget för dom rika" och därmed dra undan mattan för en tjänstesektor som sysselsätter kanske 10-15000 personer? Citerar ur den där luntan du referar till:

"Vi är överens om att avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster"

Eller är det bara "snömos"...

Folkpartisten sa...

Rot-avdraget är intressant: De två som klagade mest i valrörelsen, Göran Persson och Ylva Johansson, har själv lämnat in avdrag för städning. Men det är typiskt vänster: Solidaritet är bara intressant - när det gäller andra. Finns ett annat bra ex. Alla snikna och osolidariska, med jobb, som lämnade a-kassan efter att avgifterna, med all rätt, höjdes. Jobbavdraget tar man gärna, men att betala på arbetslösheten det vill man inte. Men många av dem står nu mer byxorna nere och tvingas gå från hur och hem.

Krassman sa...

@PeO som får en att dra på smilbanden.
Men vilka fantasi siffror killen. Har du fått dom av Almega eller, ha ha ha. Att tro att hela branschen skulle försvinna bara för att man tar bort en skattesubvention som närmast uteslutande personer som har råd att betala för sig tas bort.

Nej du PeO, det slipper jag gärna betala med mina skattepengar om jag får välja. Då ser jag hellre att dessa 5 miljarder som avsatts använt till att korta vårdköerna och ge våra unga feriearbeten. Men vadå, vi kanske bara prioriterar olika.

@Folkpartisten
Det heter RUT-avdraget. ROT-avdraget är det som man gör för till/ombyggnation och renoveringar av fastigheter. Som sagt, RUT-avdraget används av de med höga inkomster som har råd att köpa sig tid.

Men glöm inte heller att det är dessa Socialdemokrater som även kommer att avskaffa det samma och höja och dessutom ta bort sitt jobbskatteavdrag om de vinner valet. Läs vår budget så ser du se hur en politik för minskade klyftor ser ut.

Vilka får gå från hus och hem? Vad skriver du om egentligen? Nu får du allt förklara lite tydligare vad du menar.