lördag, juni 19, 2010

Spännande tider

Om det hade varit val idag istället bröllop så hade vi i Sverige fått ett mycket intressant parlamentariskt läge, i alla fall om Skop:s senaste mätning slår in. Igår var jag på kalas och under kvällen talade jag mycket med Mårten Andersson. Mårten är aktiv i Vänsterpartiet och han berättade om ett scenario gällande höstens val som idag Skop träffar likt huvudet på spiken.

Enligt Skops mätning så skulle både Centerpartiet, Kristdemokraterna och pajaspartiet Sverigedemokraterna hamna utanför riksdagen. De två borgerliga regeringspartierna får i mätningen 3,8 och 3,6 procent vilket de mycket väl förtjänat. Det är ett tapp från 5,0 respektive 4,0 procent från förra mätningen. Dessutom så genomfördes mätningen mellan den 31 maj till den 15 juni, vilket är innan Centerpartiets svek i kärnkraftsfrågan.

Enligt mätningen så visar den även på att Moderaterna ökar medan vi Socialdemokrater backar. Trist som bara den men vi har nu tre månader av valrörelse på oss att sträva mot 40 procent som är vårt mål. 8 procent uppger i mätningen att de inte bestämt sig så visst är detta långt från över. Alliansen får i mätningen 48,1 procent men om vi räknar bort de partier som inte kommer in i riksdagen så får den anorektiska alliansen med Moderaterna och Folkpartiet 40,7 procent. Vi inom de rödgröna samlar 46,7 procent vilket pekar på att vi har mycket kvar att göra.

Gammelmedia på detta:
SVT / Aftonbladet / SvD /

Nymedia på detta:
Tokmoderaten / Calle Fridén / Nattis 2.0 / Alltid rött alltid rätt / Röda Berget / Bloggarna /


Krassman / In Your Face

8 kommentarer:

Sverigedemokrat sa...

SD underskattas alltid i dessa mätningar.
3,5 % i en mätning innebär 4,5 - 5,0 % i verkligheten.

Anonym sa...

Märk Väl: Frågan SKOP ställer till folk med fast telefon är:
"Vilket parti tycker du bäst om i rikspolitiken" En vän av ordningen kan ju då inte rösta på t.ex SD eller PP.
Claes-Göran

Anonym sa...

Som nämnt ovan är frågeställning i SKOP mycket märklig. Sedan tillkommer även skämmighetsfaktorn, som garanterat missgynnar SD med minst 0,5 procentenheter.

Krassman sa...

@Anonym, Sverigedemokrat, anonym
Men tydligen så hade ändå 3,5 procent uppgivit att de sympatiserade med de bakåtsträvande, rasistiska och homofobiska SD.

Det finns alltså cirka 3,5 procent som kan tänka sig att rösta på den skiten som SD står för. Skammlighetsfaktorn, undrar just varför SD drabbas av den?

Sverigedemokrat sa...

För att hela det politiska och massmediala etablissemanget gjort gemensam sak för att svartmåla oss?

Krassman sa...

@Sverigedemokrat
Jag som läst ert partiprogram och era publicerade artiklar är inte förvånad, ni vill ju bara skit för fan...tycker du det är konstigt att rasister och homofober svartmålas eller?

Sverigedemokrat sa...

Nej, det är inte konstigt att riksdagspartierna svartmålar oss, att vara landets enda opposition är ingen tacksam uppgift.
Det är dock anmärkningsvärt att massmedia gör det, då deras roll är att vara opartisk nyhetsförmedlare och inget annat.

Och på tal om ditt OKUNNIGA tal om rasism kan jag bara upplysa dig om att vi i förra valet hade fler kandidater med invandrarbakgrund än fyra av sju riksdagspartier.

Krassman sa...

@Sverigedemokrat
Ha ha ha, det enda partiet som är i oposition, vilket skitsnack eller. Förra valet, imponerade, verkligen. Tyvärr så låter det dock som någon sorts alibi i din argumentation.

Att ni inte står bakom FN.s mänskligarättigheter utan gör skillnad på människor genom sexuellläggning, etnicitet, religion och kulturell bakgrund, är ett faktum.

Vad säger du om det faktum att ni bara vill att Svenska medborgare skall ha rösträtt, samtidigt som 10procent på era kandidater på listorna inte är Svenska medborgare. Ni är patetiska !!!